Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Η Honda ετοιμάζεται να φύγει από τη Βρετανία λόγω Brexit

Στη χώρα κατασκευάζονται τα μοντέλα Civic και CR-V


AUTO
13:45
14/11/2017
Η Honda ετοιμάζεται να φύγει από τη Βρετανία λόγω Brexit
6
loading

Η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγεί σε σκέψεις τη Honda που έχει εργοστάσια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Honda ανακοίνωσε πως η φορολογική επιβάρυνση που θα φέρει το Brexit θα καταστήσει τα αυτοκίνητα της μη ανταγωνιστικά έναντι των υπολοίπων αυτοκινητοβιομηχανιών που έχουν γραμμή παραγωγής έξω από το Ηνωμένο Βασίλειο, με αποτέλεσμα να αφήνει ορατό το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη χώρα.

Κύριος παράγοντας ανησυχίας για τη Honda είναι η υπολογιζόμενη επιβάρυνση 10% στα αυτοκίνητα που παράγονται στη Βρετανία λόγω των όρων λειτουργίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, οι συνθήκες του οποίου δε θα περιλαμβάνουν την Βρετανία μετά την αποχώρηση της.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μια επιβάρυνση της τάξης του 10% θα είναι καταδικαστική για την εμπορική πορεία των οχημάτων της καθιστώντας τα, όσο και την ίδια μη ανταγωνιστικά. Σε επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας προς το Βρετανικό κοινοβούλιο αναφέρει χαρακτηριστικά «το πρόβλημα που προκύπτει είναι πολύ μεγάλο, μια και εταιρεία δεν μπορεί να απορροφήσει την επιβάρυνση».

Για να εναρμονιστεί με τις οικονομικές συνθήκες, η Honda θα πρέπει να αυξήσει τις τιμές των αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στην Βρετανία και συγκεκριμένα τα μοντέλα Civic και CR-V, κάτι που θα κάνει τις πωλήσεις δύο από τα πιο δημοφιλή της μοντέλα να συρρικνωθούν.

Η Honda στη μεγάλη Βρετανία απασχολεί 3.400 εργαζόμενους και η ενδεχόμενη μεταφορά της γραμμής παραγωγής σε άλλη χώρα θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την οικονομία, αλλά και την ψυχολογία της χώρας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Nick5

  Πακετο!!!

 2. avatar christos1

  Και συμφωνία να μην υπάρξει πάλι καλύτερα θα είμαστε έστω και με τους κανόνες wto. Τα περισσότερα πράγματα θα φτηνήνουν και όπου θα μπούμε 10% δασμοί (πχ αυτοκίνητα) θα το απορροφήσει η κυβέρνηση. Και χωρίς συμφωνία θα γλιτώνουμε και τα 300 εκατ που στέλνουμε κάθε βδομάδα στις Βρυξέλλες! Το μόνο ρίσκο είναι να μην πέσει η κυβέρνηση τους επόμενους 18 μήνες και μας βγει ο δίδυμος του Άλεξ, ο [...] ο Κορμπυν που κοροϊδεύει τον κόσμο και ειδικά τους νέους εδώ πάνω που πιστεύουν σαν χαζά την προπαγάνδα του Facebook!

 3. avatar christos1

  Σταματήστε την προπαγάνδα με τίτλους για πρόβατα: οι περισσότεροι απλά σκανάρουν τις ειδήσεις και έτσι περνάει η προπαγάνδα, από ψευτικους τίτλους.
  Ο σωστός τίτλος για το άρθρο θα ήταν: Αν δεν γίνει συμφωνία με την ΕΕ (που θα γίνει) και η Βρετανία αναγκαστεί να πάει με την νομοθεσία του WTO (με την υπάρχουσα φορολογία που αποκλείεται το κρατος να μη τη μειώσει λόγο των χιλιάδων θέσεων εργασιας) τότε σκέφτονται κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες να φύγουν.

  Αλλά πως θα το διαβάζανε το άρθρο τα πρόβατα, υπόδουλοι τον Γερμανών και του μπεκρο-Γιούνκερ!!!! Μην τρομάζετε τον κόσμο, τέρμα στο φιάσκο της ΕΕ, μια μια οι χώρες θα φεύγουν, απλά οι Άγγλοι (και πάλι) δείχνουν το δρόμο!!!

  1. avatar Stateless

   With this rib to sleep!
   Δεν θα υπάρξει συμφωνία γιατί δεν το θέλουν αυτοί οι παλιανθρωποι οι Ευρωπαίοι.

 4. avatar Νικολακακης

  Έρχεται Ελλάδα!!!!! Γιουπιιιιι!!!!!

 5. avatar Χμμ

  Τσιπράκο...
  Να η ευκαιρία! Δωσε στη Honda 10 χρόνια αφορολόγητο με συμβόλαιο παραμονής 20 ετών και δες μετά πώς θα έρθουν η μία εταιρία μετά την άλλη και πόση παράλληλη ανάπτυξη μπορεί να προσφέρει αυτό!
  Αλλά ξέχασα, οι τεμπέληδες σαν εσένα έκλεισαν την GoodYear, τη Nissan Θεοχαράκης , δεν δέχθηκαν την πρόταση της Renault και αμέτρητες αντίστοιχες περιπτώσεις ....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει