Ένα χρόνο ζωής συμπλήρωσε το Dirt Challenge κάτω απο ιδανικές συνθήκες στην πίστα Moto Cross του δήμου της Χαλκίδας, λίγα χιλιόμετρα απο τη φιλόξενη πόλη με έντονο και το τουριστικό στοιχείο.

Η επιτυχημένη οργάνωση έγινε από το Σωματείο ΑΣΜΑ και η διαφοροποίηση της διαδρομής (στο τελευταίο κομμάτι πριν τον τερματισμό), οι δυνατές συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες, καθώς και η αρμονική συνύπαρξη των Kartcross με τα συμβατικά αγωνιστικά αυτοκίνητα, σε συνδυασμό με τον πολύ καλό καιρό, ικανοποίησαν απολύτως τους θεατές.

Σε σχέση με τον αναβαθμισμένο συναγωνισμό, ήταν πολλά τα ερωτηματικά που απαντήθηκαν στην πίστα, ενώ οι περιστασιακές αστοχίες αρκετών ξεπεράστηκαν χάρη στον κανονισμό που επιτρέπει σε κάθε συμμετοχή να προσμετράει τις 3/4 προσπάθειες, οπότε ο καθένας δεν προσμετράει το χειρότερό του χρόνο.

Στην ελεύθερη κατηγορία, με τον κωδικό «open», ο 30χρονος Νώντας Καρανικόλας δεν αντιμετώπισε προβλήματα και ηταν ο ταχύτερος όλων όπως και στη Σπάρτη, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Autocross 4X4 με κινητήρα των 180 ίππων.

Επίσης, ο 37 χρόνος Γιώργος Ζυμαρίδης με το Speedcar Xtrem των 750 κ.εκ., με κινητήρα απο Σουζουκι GSX κέρδισε την κατηγορία του και μετά απο 3 αγώνες προηγείται στη βαθμολογία.

Zymaridis 650cc

Στην κατηγορία με κινητήρες των 650 κ.εκ, ο Γιώργος Ζυμαρίδης ήταν πάλι νικητής αυτή την φορά με το SR Kartcross, αξιοποιώντας και τη στιγμή του 42χρονου Γιάννη Χεκιμιάν.

Αντίθετα στον αγώνα των συμβατικών αγωνιστικών αυτ/των, δεν προέκυψε «μάχη» αφού επικράτησε εύκολα ο Αριστοτέλης Μαγιαφης με Μιτσουμπίσι «EVO».

Επόμενος αγώνας του θεσμού, το Νοέμβριο στα Μέγαρα.

Νίκος Τσάδαρης