Το BMW i Vision Dynamics είναι το μέλλον της ηλεκτροκίνησης

Φωτογραφίες του καινοτόμου μοντέλου


AUTO
18:19
23/09/2017
Το BMW i Vision Dynamics είναι το μέλλον της ηλεκτροκίνησης
loading

Μόλις ένα χρόνο μετά την παρουσίαση των φουτουριστικών πρωτοτύπων του NEXT 100, το Group BMW παρουσίασε στη Φρανκφούρτη την φιλοσοφία ηλεκτροκίνησης για το πολύ άμεσο μέλλον, με το i Vision Dynamics είναι ένα τετράθυρο Gran Coupe, με αυτονομία 600 χλμ, τελική ταχύτητα πάνω από 200 χλμ/ώρα και επιτάχυνση 0 – 100 σε 4,0 δευτερόλεπτα.

Το όνομα BMW i σχεδόν έχει γίνει συνώνυμο των οχημάτων του μέλλοντος επικεντρωμένων στη βιωσιμότητα, με σχεδίαση που επισημαίνει και οπτικά τον πρωτοποριακό ρόλο τους.

bmwivisiondynamics2

Το σχήμα του i Vision Dynamics βασίζεται σε μακρύ μεταξόνιο, με κοντούς προβόλους που δημιουργούν ένα δυναμικό προφίλ. Οι αεροδυναμικές απαιτήσεις προσδιορίζουν την εμφάνιση του μοντέλου μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ η ένταση μεταξύ μεγάλων επιφανειών και  μικρολεπτομερειών τονίζει διακριτικά την διαθέσιμη.

bmwivisiondynamics3

Ιδιαίτερο αισθητικό στοιχείο είναι το προφίλ των παραθύρων που δίνει έμφαση στη λειτουργικότητα και ενισχύει την ταυτότητα των πλευρών του αυτοκινήτου. Η συμμετρική φόρμα προσφέρει σε όλους τους επιβάτες καλή ορατότητα, υπογραμμίζοντας την προσοχή που δόθηκε στην παραμονή τους μέσα στο όχημα.

Η εμπειρία του ταξιδιού γίνεται πιο απολαυστική, με μία μεγάλη κρυστάλλινη επιφάνεια που εκτείνεται από το εμπρός μέχρι το πίσω παρμπρίζ. Είναι κάτι που ενισχύει την αίσθηση του χώρου και δημιουργεί ένα αίσθημα ευρυχωρίας και ελευθερίας που υποστηρίζει και οπτικά το εξωτερικό σχήμα.

bmwivisiondynamics4

Το κλασικό σήμα της μάρκας με τα «νεφρά» χρησιμοποιούνται σαν στοιχεία τεχνογνωσίας, αφού οι αισθητήρες που κρύβονται πίσω τους δημιουργούν μια «επιφάνεια νοημοσύνης». Οι προβολείς επίσης, συνδυάζουν την παράδοση και το μέλλον, με το κλασικό εμπρός τμήμα με τα τέσσερα φωτιστικά σώματα να διαθέτουν δύο περίπλοκες, ξεχωριστές μονάδες LED σε κάθε πλευρά του ρύγχους του αυτοκινήτου, δημιουργούν ταυτόχρονα μία άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση.

bmwivisiondynamics5Το πιο χαμηλό πίσω τμήμα του κλωβού επιβατών δημιουργεί φαρδιά πλευρά και δυναμική εμφάνιση, με το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του πίσω τμήματος να είναι τα φώτα σχήματος L.

Συνολικά το BMW i Vision Dynamics είναι ένα καινοτόμο μοντέλο που δείχνει καθαρά το μέλλον της ηλεκτροκίνησης συνδυασμένο με έντονα συναισθηματικά στοιχεία.

bmwivisiondynamics1

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει