Ακόμα ένα συνηθισμένο φαινόμενο, κυρίως για οχήματα που κυκλοφορούν στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, είναι οι επιφανειακές γρατσουνιές στο αμάξωμα.

Για να επισκευάσουμε μία επιφανειακή γρατσουνιά στο χρώμα του αμαξώματος, θα πρέπει να απευθυνθούμε σε ένα κατάστημα περιποίησης ή σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων. Το κόστος για μία τέτοια εργασία είναι περίπου 30 ευρώ, ενώ κάποιες φορές η τιμή μπορεί να είναι μεγαλύτερη, αν η γρατσουνιά καλύπτει ένα μεγάλο τμήμα του αμαξώματος.

Για να εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα, μπορούμε να προμηθευτούμε μία αλοιφή για γρατσουνιές από κάποιο κατάστημα με αξεσουάρ αυτοκινήτου, με τιμή περίπου 15 ευρώ και να πραγματοποιήσουμε τη διαδικασία επιδιόρθωσης μόνοι μας, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι η αλοιφή αυτή είναι για πολλές χρήσεις, άρα συμφέρει ακόμα περισσότερο.

1. Απλώνουμε την αλοιφή πάνω στη γρατσουνιά του προφυλακτήρα πραγματοποιώντας κυκλικές κινήσεις. Αυτή η κίνηση θα πρέπει να διαρκέσει μερικά λεπτά, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
2. Αφήνουμε για κάποιο χρονικό διάστημα την αλοιφή να δράσει σε σκιερό κατά προτίμηση μέρος. Αν θέλουμε, συνεχίζουμε το τρίψιμο, ασκώντας στον προφυλακτήρα ελάχιστη δύναμη.
3. Αφού εξαφανιστεί η γρατσουνιά, καθαρίζουμε τα υπολείμματα της αλοιφής με το δεύτερο και καθαρό πανί. Αν έχουν μείνει κάποια μικρά σημάδια από τη γρατσουνιά, επαναλαμβάνουμε με προσοχή.

Πηγή: autotriti.gr