Εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα ελέγχου της BMW από απόσταση

Ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να κλειδώσει το αυτοκίνητο και να ελέγχει τη στάθμη καυσίμων με φωνητική εντολή


AUTO
16:56
27/09/2016
Εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα ελέγχου της BMW από απόσταση
loading

Ο προσωπικός, ψηφιακός σύντροφος στο ταξίδι, BMW Connected, θα υποστηρίζει την εφαρμογή Alexa σε όλες τις συμβατές συσκευές, όταν η υπηρεσία αρχίσει να διατίθεται στη Βρετανία και τη Γερμανία.

Η BMW είναι η πρώτη κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων που ανακοίνωσε την ενσωμάτωση της Alexa σε Βρετανία και Γερμανία, επιτρέποντας τη διαχείριση των λειτουργιών του οχήματος από το σπίτι μέσω φωνητικού ελέγχου. Επομένως, το BMW Connected θα ενσωματώνεται στην ψηφιακή ζωή του χρήστη μέσω ενός νέου σημείου επαφής παράλληλα με τα iPhone, Apple Watch, Android smartphones και smartwatches. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το σύστημα της BMW θα διατίθεται στις ΗΠΑ σε συσκευές συμβατές με την Alexa από φέτος το Σεπτέμβριο.

bmw-alexa-8

Η πρώτη έκδοση του BMW Connected, που διατίθεται στις ΗΠΑ από το Μάρτιο του 2016 και στην Ευρώπη από τον Αύγουστο, επικεντρώνεται κυρίως στη διαχείριση του ταξιδιού και των υπηρεσιών από απόσταση. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, το BMW Connected κυριολεκτικά έρχεται στο σπίτι. Χάρη στην ενσωμάτωση της Alexa, δίνεται η δυνατότητα φωνητικού ελέγχου της φόρτισης της μπαταρίας και της στάθμης καυσίμου, καθώς και το κλείδωμα του οχήματος από απόσταση. Επιπλέον οι χρήστες θα μπορούν να μαθαίνουν για το επόμενο προγραμματισμένο ταξίδι τους, να βρίσκουν τι ώρα θα φύγουν και να στέλνουν τον προορισμό στη BMW τους.

bmw-alexa-4

Η λέξη ενεργοποίησης «Alexa», και στη συνέχεια το όνομα «BMW», θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε σχετικές λειτουργίες, π.χ. «Alexa, ρώτα τη BMW πότε πρέπει να φύγω για το επόμενο ραντεβού μου». Το όραμα ενσωμάτωσης της Alexa στο BMW Connected αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων (CES) 2016, στο Λας Βέγκας.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, το όραμα θα γίνει πραγματικότητα, όταν οι αμερικανοί χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο BMW Connected μέσω αυτής της δημοφιλούς υπηρεσίας. Οι Βρετανοί πελάτες της BMW θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή τις προσεχείς εβδομάδες, ενώ οι γερμανοί πελάτες που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα θα ακολουθήσουν τον άλλο μήνα.

bmw-alexa-3

BMW Connected

Με το BMW Connected, το ταξίδι ξεκινά πριν πάρεις θέση πίσω από το τιμόνι. Η υπηρεσία είναι ένας ψηφιακός σύντροφος που προσφέρεται με τη μορφή εφαρμογής για iPhone και Android smartphones, και συνδυάζει τις διάφορες λειτουργίες για τις καθημερινές απαιτήσεις μετακίνησης.

Ανιχνεύει πληροφορίες σχετικές με το ταξίδι, όπως διευθύνσεις και χρόνους άφιξης που περιέχονται σε καταχωρήσεις του ημερολογίου, και ειδοποιεί τον οδηγό σχετικά με την ιδανική ώρα αναχώρησης για ακριβή άφιξη στο προορισμό σύμφωνα με πληροφορίες από δελτία κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο.

Επίσης το BMW Connected είναι βολικό για τη μεταφορά τοποθεσιών και σημείων ενδιαφέροντος από άλλες εφαρμογές, και την αποθήκευσή τους ως προορισμούς μαζί με την επιθυμητή ώρα άφιξης και στη συνέχεια την εισαγωγή τους στα συστήματα πλοήγησης των οχημάτων BMW με μερικά clicks. Επιπλέον, διατίθενται υπηρεσίες ελέγχου από απόσταση όπως κλείδωμα ή ξεκλείδωμα των θυρών, ενεργοποίηση του συστήματος εξαερισμού, καθώς και η δυνατότητα ενημέρωσης των επαφών για την εκτιμώμενη ώρα άφιξης από την οθόνη του αυτοκινήτου.

bmw-alexa-10

Το σύστημα διατίθεται σε ΗΠΑ, Γερμανία, Αυστρία, Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία, Δανία, Τσεχία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σουηδία, Φινλανδία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο. Η Γερμανία και η Βρετανία θα είναι οι πρώτες ευρωπαϊκές αγορές που θα προσφέρουν ενσωμάτωση της υπηρεσίας Alexa στο BMW Connected, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές.

bmw-alexa-1 bmw-alexa-2 bmw-alexa-6 bmw-alexa-7 bmw-alexa-11 bmw-alexa-12

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει