Οι General Motors, Volkswagen και Hyundai θα είναι οι επόμενοι “μεγάλοι” της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της General Motors, Bob Lutz, ο οποίος επανήλθε στην εταιρεία πριν από ένα μήνα.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στο γερμανικό περιοδικό “Manager Magazin” και προκάλεσε ποικίλα σχόλια, ειδικά αναφορικά με τη σχέση της Opel με τη GM, αλλά και για τις απόψεις που εξέφρασε για τα τεκτενόμενα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο κ. Lutz σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μέχρι πριν από λίγο καιρό, πολλοί ειδικοί πίστευαν πως η κορυφή ήταν μια υπόθεση που θα κρινόταν ανάμεσα στις GM, Toyota και Honda. Αυτό, όμως, άλλαξε, καθώς οι Ιάπωνες βρίσκονται σε ύφεση. Οι ιαπωνικές εταιρείες έχασαν την αδιαπραγμάτευτη εικόνα αξιοπιστίας που διέθεταν, ενώ τα αυτοκίνητά τους δεν είναι ιδιαίτερα όμορφα. Επιπλέον, τα οδικά χαρακτηριστικά των ιαπωνικών μοντέλων υπολείπονται των αντίστοιχων ευρωπαϊκών και αμερικάνικων». Σχολιάζοντας την κατάσταση της εταιρείας του, GM, τόνισε ότι μετά τη χρεοκοπία της εταιρείας, έχει καταφέρει σταδιακά να επανέλθει στην κορυφή και οδεύει σε αυτή. “Η GM έχει βελτιωθεί σημαντικά μετά τη χρεοκοπία. Πιστέψτε με, η GM θα δώσει μεγάλη μάχη με τις Volkswagen και Hyundai”.