Το νέο Honda Civic θα κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνιση του στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον επόμενο μήνα και η ιαπωνική φίρμα δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να μας δίνει σταδιακά πληροφορίες για αυτό. Το νέο μοντέλο λοιπόν θα είναι σχεδιασμένο με γνώμονα την ευρωπαϊκή αγορά, και θα διατίθεται (αρχικά τουλάχιστον) αποκλειστικά σε 5θυρη χάτσμπακ μορφή.

Μια από τις σημαντικές προτεραιότητες για τη Honda ήταν ο διάκοσμος και το εσωτερικό του νέου Civic. Εκεί έχουμε βελτιώσεις σε όλους τους τομείς τόσο αισθητικά όσο και κατασκευαστικά, ενώ εξίσου σημαντική σύμφωνα πάντα με την εταιρεία είναι και η δουλειά που έχει γίνει για το εξωτερικό του μοντέλου.

Έτσι, πέρα από τον αισθητικό τομέα όπου ακόμη δεν μπορούμε να κρίνουμε, μια και έχουν δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα μόνο καμουφλαρισμένες φωτογραφίες, και ο αεροδυναμικός συντελεστής του αμαξώματος θα είναι βελτιωμένος συμβάλλοντας σημαντικά και στην οικονομία.

Οι μηχανικοί και σχεδιαστές του νέου Civic έχουν εργαστεί σκληρά στο ευρωπαϊκό κέντρο της Honda που εδρεύει στο Swindon της Μεγάλης Βρετανίας, ειδικά σε τομείς όπως η μόνωση που θα συμβάλλει στο βελτιωμένο επίπεδο άνεσης, καθώς και στην οδική συμπεριφορά του. Ως αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν και ο επανασχεδιασμός και η κατασκευή της μόνωσης της οροφής.

Σύμφωνα με τον Kazuo Sunaoshi, υπεύθυνο για την εξέλιξη του αμαξώματος του νέου Honda Civic: «Η βελτίωση της ηχομόνωσης δεν έγινε αποκλειστικά από τη βελτίωση ενός και μόνο τομέα, αλλά πολλών μαζί. Η δική μου ευθύνη ήταν να φτάσουμε το επίπεδο άνεσης των ευρωπαίων ανταγωνιστών μας, και είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι το καταφέραμε».

Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές του 2012.

Πηγή:autotriti.gr