Το Nissan Pulsar, είναι ο εκπρόσωπος της μάρκας στη δημοφιλή κατηγορία των hatchback. Προτάσσει σαν ισχυρά σημεία την ευρυχωρία, την ασφάλεια πέντε αστέρων και τη τεχνολογία. Επίσης, ανταποκρίνεται στη νέα τάση που θέλει τη δημιουργία μοντέλων που συνδυάζουν πολλά στοιχεία από τις μεγαλύτερες κατηγορίες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανταποκρίνεται στις μεταφορικές ανάγκες κάθε οικογενειάρχη, αφού προσφέρει μεγάλους χώρους και πρακτικότητα. Η μελέτη σχεδίασης επωφελείται από το μεγάλο μεταξόνιο, το οποίο φθάνει τα 2.700 χιλ. και την έξυπνη χωροταξία. Προσφέρει σημαντικά περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών (692 χιλ.) αλλά και στο ύψος των ώμων, σε σχέση με τα μοντέλα του ανταγωνισμού.

Κινείται από υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες που συνδυάζουν την απόδοση και την οικονομία. Συγκεκριμένα, ο 1.200 κ.εκ. DiG-T κινητήρας βενζίνης, αποδίδει ισχύ 115 ίππων, ενώ το μοτέρ πετρελαίου 1.500 κ.εκ. dCi παράγει 110 ίππους και 26,6 χλγμ. ροπής. Για εκείνους που αποζητούν ακόμα πιο συναρπαστικές επιδόσεις, διατίθεται και η έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης 1.600 κ.εκ. DiG-T των 190 ίππων.

Ακολουθώντας τα χνάρια των Qashqai και X-Trail, κατέκτησε τα 5 αστέρια για την ασφάλεια στο Euro NCAP. Το Pulsar διατίθεται σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, Energy, Acenta και Techna. Όλες οι εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με οθόνη πολλαπλών ενδείξεων 5 ιντσών, τοποθετημένη στον κεντρικό πίνακα οργάνων. Επιπλέον, στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις είναι το σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, οι 6 αερόσακοι, όπως και το σύστημα Start & Stop. Σε συνδυασμό με το όφελος απόσυρσης, η βασική έκδοση του Nissan Pulsar ξεκινά από τα 15.320 ευρώ.