Μετά τη λίστα με τα γρηγορότερα αυτοκίνητα, σειρά έχει μια αντίστοιχη με τα πλέον οικονομικά οχήματα που κυκλοφορούν.

Η λίστα που ακολουθεί, δεν περιλαμβάνει μόνο αυτοκίνητα που μπορεί να βρει κανείς στην Ευρώπη καθώς ορισμένες από τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν αλλά και οι φόροι ανεβάζουν κατακόρυφα το τελικό κόστος απόκτησής τους. Αντίθετα, περιλαμβάνονται οχήματα από όλο τον κόσμο και οι τιμές τους σημειώνονται σε δολάρια.

10. Dacia Logan

9.477 δολάρια

Το αυτοκίνητο αυτό της Dacia που ανήκει στον όμιλο της Renault, κατασκευάζεται σε πέντε χώρες: Ρουμανία, Βραζιλία, Τουρκία, Ινδία και Ιράν. Στόχος της εταιρίας ήταν εξαρχής να κατασκευάσει το φθηνότερο δυνατό όχημα και δεν φαίνεται να τα πήγε άσχημα. Το Dacia Logan ομοιάζει από ορισμένες πλευρές με τα ακριβότερα Renault Clio και Nissan Micra.

9. Fiat Palio

9.242 δολάρια

Αν και ξεκίνησε να παράγεται στη Βραζιλία, η ιταλική βιομηχανία στη συνέχεια άνοιξε εργοστάσια σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής αλλά και την Ινδία, το Μαρόκο και την Κίνα. Αν και οικονομικό μοντέλο, η Fiat το εξόπλισε με πρωτοποριακές τεχνολογίες τις οποίες ενσωμάτωσε και σε επόμενα οχήματα που παρήγαγε.

8. Hyundai i10

9.096 δολάρια

Κατασκευασμένο από τη νοτιοκορεατική εταιρία Hyundai, το i10 είναι βασισμένο στο προγενέστερο Atos.

7. Tata Indica

8.500 δολάρια

Αν και εμφανισιακά είναι αδιάφορο έως απογοητευτικό, το προσόν του Indica είναι η τιμή του. Μάλιστα, θεωρείται το φθηνότερο αμάξι που κυκλοφορεί στην ευρωπαϊκή αγορά. Τις περισσότερες πωλήσεις της έκανε στη Νότια Αφρική.

6. Chery A-1

7.430 δολάρια

Με αρκετά στιβαρή κατασκευή, το Chery A-1 είναι πιθανόν να κάνει την εμφάνιση του και στην Ευρώπη: Η εταιρία που το κατασκευάζει συνεργάζεται με την αυστριακή AVL προκειμένου να της παράσχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία ώστε να πληροί τις προδιαγραφές Euro IV.

5. Geely HQ SRC

5.780 δολάρια

Βασίζεται σε ένα μοντέλο της Daihatsu του 1980, το Charade. Από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του θεωρήθηκε ως ένα αξιόπιστο αλλά και οικονομικό αυτοκίνητο.

4. Geely MR

5.500 δολάρια

Αν και με μικρή οικονομική απόσταση από το προηγούμενο μοντέλο της λίστας, ανήκει στην ίδια «οικογένεια» με αυτό. Πέραν της σχεδίασης. το μοναδικό στοιχείο που το διαφοροποιεί από το HQ SRC είναι ο ελαφρώς πιο σπορ κινητήρας του.

3. Maruti Suzuki 800 (Alto)

4.994 δολάρια

Ξεκίνησε την πορεία του ως το φθηνότερο αμάξι που κυκλοφορούσε στην Ινδία. Αν και δεν κατέχει πλέον αυτόν τον τίτλο, το Maruti 800 παραμένει ένα από τα οικονομικότερα αυτοκίνητα πόλης που κυκλοφορούν.

2. Cheery QQ

4.781 δολάρια

Το κινέζικο αυτό αυτοκίνητο, με σχεδίαση που σίγουρα ξεχωρίζει, έχει αρκετές ομοιότητες με το Matiz της Daewoo. Το γεγονός αυτό, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους κατασκευαστές του καθώς κατηγορήθηκαν για απομίμηση. Τελικά το θέμα επιλύθηκε μετά από διαπραγματεύσεις.

1. Tata Nano

2.497 δολάρια

Η διαφορά της τιμής του Nano από το μόλις προηγούμενο μοντέλο της λίστας εντυπωσιάζει καθώς κοστίζει τα μισά από το Cheery QQ. Το αυτοκίνητο αυτό αποτελεί ένα θρύλο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς το κόστος απόκτησης που επετεύχθη δεν έχει προηγούμενο. Με τιμή που φέρει στο μυαλό το κόστος μιας μηχανής, με μόλις 2.497 δολάρια μπορεί κανείς να αποκτήσει στην Ινδία ένα κανονικό αυτοκίνητο! Παρόλο το θρίαμβο της εταιρίας να πετύχει μια τέτοια τιμή, πολλοί σκεπτικιστές επισημαίνουν το ζήτημα της μόλυνσης της ατμόσφαιρας και μάλλον δεν έχουν άδικο, μιας και το Nano δεν φημίζεται για τον οικολογικό χαρακτήρα του!