Μοιάζει σχεδόν αδύνατον ένα Range Rover να περάσει πάνω από μια χάρτινη γέφυρα, κι όμως έγινε!

Το εντυπωσιακό εγχείρημα έγινε στο Suzhou, στην Κίνα, σηματοδότησε την 45η επέτειο του Land Rover Range Rover, και πέτυχε μια ιστορική πρωτιά. Η εταιρεία επέλεξε ένα σημείο γνωστό και ως «Βενετία της Ανατολής» για να οδηγήσει το SUV των 2 τόνων και 374 κιλών πάνω από γέφυρα 5 μέτρων φτιαγμένη από χαρτί με την μέθοδο Origami χωρίς αυτή να πάθει τίποτα.

Η γέφυρα ήταν φτιαγμένη μόνο από χαρτί και τίποτε άλλο και το όχημα έκανε μια σύντομη διαδρομή κατά μήκος της. Η κατασκευή έγινε με 54.390 κομμάτια και αποδείχτηκε πολύ γερή. Η γέφυρα σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη Steve Messam και χρειάστηκαν τρεις μέρες για να φτιαχτεί χωρίς μάλιστα να γίνει χρήση κόλλας ή βίδας. Αντ ‘αυτού οι κατασκευαστές απλώς έφτιαξαν το χαρτί σφιχτά το ένα με το άλλο. «Οι χάρτινες κατασκευές έχουν φτιαχτεί στο παρελθόν ώστε να αντέξουν έναν άνθρωπο αλλά παρόμοιο πράγμα με αυτοκίνητο δεν έχει επιχειρηθεί στο παρελθόν» είπε ο Messam. «Η ευκολία και η ψυχραιμία με την οποία το όχημα πέρασε την γέφυρα πραγματικά κόβει την ανάσα» προσθέτει.

Στις δύο άκρες της γέφυρας υπήρχαν ξύλινα βάθρα ανάμεσα στα οποία ουσιαστικά «στριμώχτηκε» το χαρτί. Οι κατασκευαστές έβαλαν αρχικά κάποια στηρίγματα για να την φτιάξουν αλλά αργότερα τα αφαίρεσαν δίνοντας αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το SUV ανέβηκε τη ράμπα και σκαρφάλωσε στην κορυφή, με όλο το βάρος της να πέφτει στην χάρτινη αψίδα.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, η σχεδίαση αυτού του τελευταίου μοντέλου έπαιξε ρόλο στο να μπορέσει να σταθεί πάνω στη γέφυρα. Το Range Rover εξάλλου διαθέτει ειδικές δυνατότητες για όλα τα εδάφη, οι οποίες βοηθούν τον οδηγό να οδηγήσει σε δύσκολο έδαφος, όπως ολισθηρό και βρεγμένο χορτάρι.

roverrange2 roverrange3 roverrange4