Φόρμουλα 1 στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα

Τα σχέδια της πίστας παρουσίασε σήμερα ο δήμαρχος


AUTO
1:00
15/07/2011
Φόρμουλα 1 στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα
6
loading

Τη μελέτη χωροθέτησης πίστας Φόρμουλα 1 στην περιοχή του Πειραιά παρουσίασε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής.

«Στόχος μας είναι να μεταμορφώσουμε το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα σε πόλο έλξης για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να δημιουργήσουμε μία νέα πηγή εσόδων για τους κατοίκους» τόνισε ο δήμαρχος.

Η φιλόδοξη προσπάθεια ξεκίνησε πριν από 18 μήνες με πρωτοβουλία του κ. Τζανή. Το πρώτο βήμα ήταν η χωροθέτηση της πίστας και τη μελέτη ανέλαβε ο αρχιτέκτων Θανάσης Παπαθεοδώρου, ο οποίος εργάστηκε χωρίς αμοιβή.

Στη συνέντευξη παρουσιάστηκε χάρτης της περιοχής με τη χάραξη της πίστας και δόθηκαν αρκετά στοιχεία για τη νέα προσπάθεια.

«Η χρηματοδότηση του έργου κόστους 100 εκατ. ευρώ θα γίνει μέσω του προγράμματος ΤΖΕΣΙΚΑ, που περιλαμβάνεται στο ΕΣΠΑ», είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Προβλέπεται συμμετοχή του κράτους κατά 50% και ισόποση συμμετοχή των ιδιωτών. Η νέα πίστα θα δημιουργήσει 3.500 νέες θέσεις εργασίας. Επίσης, θα συμβάλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και στην αύξηση του πρασίνου κατά 250 στρέμματα».

Όπως έγινε γνωστό, η μελέτη για τις κτιριακές εγκαταστάσεις έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και τον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί η πρόταση στη FIA. Οι πρώτες συνεννοήσεις με το υπουργείο Ανάπτυξης και την Περιφέρεια έχουν ήδη γίνει και υπάρχει θετική ανταπόκριση.

Ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ, Βασίλης Δεσποτόπουλος, αναφέρθηκε στις προοπτικές που δημιουργούν οι αγώνες Φόρμουλα 1 και τόνισε ότι η πρόταση θα γίνει κατ΄ αρχήν αποδεκτή από τη θεσμική αρχή τού σπορ. Είπε ακόμη ότι έχουν γίνει άλλες δύο αποτυχημένες προτάσεις, το 2005 και το 2008, αλλά «τώρα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να αποκτήσει η Ελλάδα μία πίστα διεθνών προδιαγραφών».

Στη συνέντευξη βρέθηκε ο βουλευτής Χανίων, Σήφης Βαλύρακης, ο οποίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη νέα προσπάθεια. «Πρόκειται για μία μεγάλη πρόκληση, που δείχνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει όραμα και παλεύει για καλύτερες ημέρες».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Enyos

  Συμφωνώ με τον Μάριο , ο δήμαρχος δεν έκανε μελέτη έκανε μια προμελέτη για να παρουσίαση το όραμα του ,μακάρι να επιτύχει.

 2. avatar kar

  Ενας ακόμη δήμαρχος πολιτικός εκτός τόπου και χρόνου. Όλο βλακίες. Πετάνε μια μπαρούφα χωρίς να γίνει μελέτη σε βάθος. Όλα στο πόδι με τις γνωστές φανφάρες για αναβάθμιση της περιοχής για 3500 θεσεις εργασίας. Τα πιστεύουν? Αν ναι τότε υπαρχει σοβαρό πρόβλημα. 3500 θέσεις εργασίας για να δουλεύουν μια εβδομάδα το χρόνο , γιατί αν υποθέσουμε πως θα μπεί στο παγκόσμιο προτάθλημα τόσο θα δουλεύουν. Μια ακόμη προβληματική δημοτική επιχείρηση που θα πληρώσει τις [...] του δημάρχου ο κόσμος του Κερατσινίου που δεν είναι και Εκάλη.

  1. avatar marios

   μάλλον δεν διάβασες καν το παραπάνω άρθρο ε?
   και μελέτη έχει γίνει και έχει κατατεθεί σχετικός φάκελος. και όπως βλέπω είσαι και λίγο ψηλό άσχετος με αγώνες και πίστες... μια πιάστα μπορεί να λιτουργεί όλο τον χρόνο και όχι μια εβδομάδα όπως λες... ενημερώσου λίγο καλύτερα δες λίγο στο εξωτερικό τη γίνετε και τη αναπτιοξει έχει ο τόπος γύρω από μια πιστά...

 3. avatar hackerakos

  δεν είχαν πει ότι θα φτιάξουν πιστά f1 στην πάτρα;αλλά τώρα;;;;;

 4. avatar filippas

  η δεύτερη πιστά f1 στην ελάδα που είναι στα χαρτιά , τώρα αυτό εμένα γιατί μου μιαζι σαν ονιρο θερινής νυκτός ?

 5. avatar marios

  ένα μεγάλο μπράβο από εμένα.... άνετα γινόμουν κατικός κερατσινίου - δραπετσώνας για να τον ψηφίσω αυτών τον άνθρωπο που επιτέλους κάνει κάτι για αυτών τον τόπο...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει