H αυξημένη ζήτηση των μοντέλων της Audi στην αγορά της Αμερικής, δημιουργεί την ανάγκη για αύξηση της παραγωγής άμεσα. Έτσι, οι υπεύθυνοι της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας πρόκειται να κατασκευάσουν ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής στη Βόρεια Αμερική, ώστε να ικανοποιήσουν την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι χρειαζόμαστε πλέον μια νέα γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων στην Αμερική, αφού οι ντίλερς μας ζητούν όλο και περισσότερα αυτοκίνητα», ανέφερε σχετικά με το θέμα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Audi.

Σημαντικός παράγοντας για τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης αποτελεί και η υπάρχουσα ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, η οποία καθιστά ασύμφορες οικονομικά τις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ευρώπη. Όσον αφορά στους στόχους της εταιρείας, έως το 2015 η παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων αναμένεται να φτάσει το 1,5 εκατ. αυτοκίνητα το χρόνο και τα 2 εκατ. έως το 2020.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το VW Group σχεδιάζει να παράγει ένα νέο κινητήρα και κιβώτιο ταχυτήτων, για τη συγκεκριμένη αγορά, το οποίο θα εφοδιάσει και τα μοντέλα της Audi.

Πηγή: autotriti.gr