Ξεκινά αύριο το… κυρίως πιάτο του Ράλι Ακρόπολις

Διαβάστε τι λένε οι οδηγοί για τις ειδικές διαδρομές


AUTO
23:14
09/10/2015
Ξεκινά αύριο το... κυρίως πιάτο του Ράλι Ακρόπολις
loading

Ολοκληρώθηκε, σήμερα, η διαδικασία των αναγνωρίσεων των ειδικών διαδρομών του φετινού Ράλι Ακρόπολις για όλα τα πληρώματα και αύριο Σάββατο, αρχίζει το κυρίως μενού του αγώνα με την επίσημη δοκιμαστική ειδική και τις δυο πρώτες ε.δ., η δεύτερη των οποίων θα διεξαχθεί νύχτα.

Ακολουθούν δηλώσεις των βασικών διεκδικητών μιας καλής θέσης στην γενική κατάταξη του αγώνα, ενώ όλοι ανεξαιρέτως οι συμμετέχοντες προβληματίζονται με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, που δίνουν άστατο καιρό με σποραδικές καταιγίδες στην περιοχή διεξαγωγής του αγώνα.

BREEN Craig - MARTIN Scott  -  PEUGEOT 208 T16 R5
«Οι ειδικές διαδρομές ήταν αρκετά καλές σήμερα, αν και είχαν λάσπη σε ορισμένα σημεία. Φυσικά η μεγάλη ειδική είναι δύσκολη, τη στιγμή που τα Αθίκια είναι μια γρήγορη, υπερβολικά γρήγορη κατά τη γνώμη μου ειδική, ιδιαίτερα στο ασφάλτινο κομμάτι. Το χωμάτινο κομμάτι είναι ΟΚ».

KAJETANOWICZ Kajetan - BARAN Jaroslaw    FORD Fiesta R5
«Η ειδική διαδρομή Αθίκια είναι πραγματικά γρήγορη, ενώ υπάρχουν αρκετές πέτρες εκτός της αγωνιστικής γραμμής. Γνωρίζω ένα κομμάτι αυτής της διαδρομής, αφού 3-4 χιλιόμετρα είχαν χρησιμοποιηθεί πέρυσι με αντίθετη φορά».

LUKYANUK Alexey - ARNAUTOV Alexey  -  FORD Fiesta R5
«Δεν είναι τόσο εύκολο να μιλήσουμε για τις ειδικές διαδρομές του αγώνα, καθώς υπάρχουν ορισμένα σημεία που απαιτούν να περάσεις flat out και άλλα, που είναι πολύ σκληρά για το αυτοκίνητο. Η διαδικασία κατανόησης του τρόπου οδήγησης στις ειδικές αυτές είναι σπαζοκεφαλιά. Η εμπειρία είναι πολύ σημαντική σε αυτές τις περιπτώσεις και αυτό ακριβώς θέλουμε να αποκομίσουμε από αυτόν τον αγώνα».

CONSANI Robert - VILMOT Maxime -   CITROEN DS3 R5
«Οι ειδικές διαδρομές είναι δύσκολες. Η μεγάλη ειδική έχει ένα πολύ στενό κομμάτι που είναι πολύ γλιστερό και απαιτεί μεγάλη προσοχή. Θα πρέπει να κινηθούμε όσο πιο αργά γίνεται και να έχουμε όλη μας την προσοχή στο δρόμο. Τα Αθίκια είναι μια όμορφη ειδική, όμως θα ήταν καλύτερο αν την πραγματοποιούσαμε με ασφάλτινο κιτ και όχι χωμάτινο, στα αυτοκίνητά μας».

MAGALHAES Bruno - MAGALHAES Hugo  -  PEUGEOT 208 T16 R5
«Σήμερα αισθάνομαι καλύτερα από χθες. Η μεγάλη ειδική διαδρομή είναι πραγματικά σκληρή και δύσκολη. Υπάρχει ένα λασπωμένο κομμάτι 1-2 χιλιομέτρων στη μέση, που δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να αλλάξει. Τα Αθίκια είναι μια πολύ γρήγορη ειδική τόσο στο χωμάτινο όσο και στο ασφάλτινο κομμάτι. Γενικά, θεωρώ πως σε σχέση με πέρυσι το οδόστρωμα είναι χειρότερο. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να προστατεύσουμε το αυτοκίνητο».

TARABUS Jaromir - TRUNKAT Daniel  -  SKODA Fabia S2000

«Η πιο δύσκολη ειδική του αγώνα είναι η μεγάλη, ιδιαίτερα στο μέσο της που έχει λάσπη. Τα Αθίκια είναι ωραία ειδική, με γρήγορο χωμάτινο κομμάτι και ταχύτατο, φαρδύ ασφάλτινο».

MARTIN Charles - SALVA Thierry -   PEUGEOT 208 T16 R5
«Οι ειδικές είναι πολύ ωραίες, επειδή είναι γρήγορες και σε ορισμένα σημεία έχουν πολύ καλή πρόσφυση. Ελπίζω να μη βρέξει πολύ, καθώς η κόκκινη λάσπη είναι πολύ γλιστερή. Τα Αθίκια στο ασφάλτινο κομμάτι, θυμίζουν ανάβαση».

TLUSTAK Antonin - KUCERA Ladislav -   SKODA Fabia S2000
«Όλα καλά, δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα. Ωραίες ειδικές, τυπικό Ακρόπολις».

JEETS Raul - TOOM Andrus  -  FORD Fiesta R5
«Τα Αθίκια είναι μια ειδική που θα χαρακτήριζα ως ασυνήθιστη, λόγω του μεγάλου ασφάλτινου κομματιού. Γενικά, οι ειδικές είναι γρήγορες και σε κάποια σημεία, πολύ γρήγορες».

ATHANASSOULAS Lambros - ZAKCHEOS Nikolaos -   SKODA Fabia R5
«Οι ειδικές είναι σε καλή κατάσταση. Η Κινέτα έχει λάσπη σε ορισμένα σημεία, όμως όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα δύσκολα σημεία της. Αν δε βρέξει άλλο, το οδόστρωμα θα στεγνώσει εντελώς».

BUTVILAS Dominykas - HELLER Kamil  -  SUBARU Impreza WRX STI
«Τα Αθίκια είναι πολύ cool ειδική, επειδή είναι πολύ γρήγορη και ο δρόμος είναι σε καλή κατάσταση. Η μεγάλη ειδική είναι πολύ ενδιαφέρουσα και θεωρώ πως θα υπάρξουν σημαντικές διαφορές εκεί, γιατί μπορείς να κερδίσεις ή να χάσεις πολύ χρόνο».

KIRKOS Lambros - POLYZOIS Giorgos  -  MITSUBISHI Lancer Evo IX
«Τα Αθίκια είναι μια ωραία ειδική, που απαιτεί σωστή επιλογή ελαστικών. Η Κινέτα είναι επίσης καλή, παρόλο που είναι λασπωμένη προς το τέλος».

SERDERIDES Jourdan - MICLOTTE Frederic  -  CITROEN DS3 R5
«Η μεγάλη ειδική διαδρομή είναι σκληρή για το αυτοκίνητο και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί εκεί μέσα. Όσον αφορά τα Αθίκια, το ασφάλτινο κομμάτι είναι πάρα πολύ γρήγορο και δε μου αρέσει ιδιαίτερα».

PANTELI Petros – CONSTANTINOU Constantinos  -  MITSUBISHI Lancer EVO X
«Η Κινέτα είναι πολύ όμορφη, εκτός από 1-2 χιλιόμετρα που έχουν λάσπη. Είναι ένας μεγάλος αγώνας που απαιτεί πολλή τακτική, οπότε ο κύριος στόχος μας είναι να τερματίσουμε».

VELANIS Vassilis - VELANIS Ioannis -   MITSUBISHI Lancer EVO IX
«Η Κινέτα είναι σε καλή κατάσταση. Τα Αθίκια είναι πολύ γρήγορη ειδική, ιδιαίτερα στο ασφάλτινο κομμάτι και από την πλευρά μας θα πρέπει να καταστρώσουμε την στρατηγική μας με τέτοιο τρόπο, ώστε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή διαχείριση στα ελαστικά μας».

NIORAS Grigoris - KAKALIS Konstantinos  -  SUBARU Impreza WRX STI 
«Οι ειδικές είναι σε καλή κατάσταση. Η Οργάνωση έχει καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια ώστε ο αγώνας να είναι όσο πιο ασφαλής γίνεται. Η Κινέτα έχει λάσπη σε κάποια σημεία, όμως νομίζω ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Ελπίζουμε να μην βρέξει άλλο, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στις ειδικές, ιδιαίτερα στο Κεφαλάρι».

GERADZHIEV Georgi – GADZHEV Georgi -   FORD Fiesta R2
«Πρόκειται πραγματικά για το Ράλλυ των Θεών, για έναν αγώνα με πολύ όμορφες και πολύ σκληρές ειδικές. Πρώτος στόχος μας είναι να τερματίσουμε και δεύτερος είναι να διασκεδάσουμε, αφού με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο οι ειδικές θα είναι ακόμη πιο δύσκολες. Η λάσπη κάνει δύσκολη την εύρεση των σημείων φρεναρίσματος, ενώ είναι δύσκολο να γίνουν σωστές σημειώσεις».

Lambros Kirkos
Ο Λάμπρος Κύρκος με το MITSUBISHI Lancer Evo IX
Lambros_Athanassoulas
Ο Λάμπρος Αθανασούλας με το SKODA Fabia R5

Recce03

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει