Στην τρίτη και τελευταία περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του γκραν πρι του Μόντρεαλ, ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε τον ταχύτερο χρόνο, αφήνοντας πίσω του τον Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Γερμανός πιλότος επέστρεψε στην κορυφή, ύστερα από τις πρώτες δύο περιόδους που δεν κατάφερε να πρωταγωνιστήσει και πλέον η απορία όλων είναι αν θα συνεχίσει την κυριαρχία του στις πολ ποζίσιον.

Η καλή απόδοση της Ferrari, με τη δεύτερη θέση του Αλόνσο, επαληθεύει πως οι αναβαθμίσεις της σκουντερία…άξιζαν τον κόπο, αφού η F150 είναι περισσότερο ανταγωνιστική στον Καναδά.

Από την άλλη, η Mercedes δηλώνει δυναμικά παρούσα στο Μόντρεαλ, με τον Ρόσμπεργκ να ολοκληρώνει τη διαδικασία από την τρίτη θέση και τον Σουμάχερ να πλασάρεται έβδομος.

Οι κακοτυχίες δεν έχουν τέλος για τον Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος δεν κατάφερε να χρονομετρηθεί, εξαιτίας ενός προβλήματος στο σύστημα KERS.

Άστατη είναι η απόδοση της Renault στο Μόντρεαλ, με τον Χάιντφελντ να κάνει τον 12ο χρόνο, ενώ πέντε θέσεις χαμηλότερα βρέθηκε ο… δανεικός Πέδρο ντε λα Ρόσα με τη Sauber, ο οποίος είχε μια μικρή έξοδο.

Οι πιλότοι χρησιμοποίησαν και τις δύο γόμες ελαστικών που έχουν στη διάθεση τους (μαλακή και πολύ μαλακή). Ωστόσο, τις ομάδες φαίνεται να απασχολεί ο καιρός, αφού οι καιρικές προβλέψεις αναφέρουν βροχή κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών.

Πηγή: sport-fm.gr