Ο επικεφαλής της Μ-Sport, Malcolm Wilson, υποστήριξε ότι οι επιδόσεις του Fiesta θα βελτιωθούν στο μέλλον, με τους οδηγούς του να πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι το Ράλi Σαρδηνίας. Βλέπετε, η δυνατότητα έκδοσης δελτίου αναγνώρισης για τους κινητήρες των νέων WRCars, υφίσταται μέχρι το τέλος του Απριλίου, και αυτή την στιγμή η ομάδα του Wilson δουλεύει πυρετωδώς στον 1.600άρη κινητήρα. Ο Βρετανός μάνατζερ, προχώρησε στις παραπάνω δηλώσεις, αφού το ονειρικό 1-2-3 που σημείωσε η ομάδα του στη Σουηδία, δεν είχε ανάλογη συνέχεια στο Μεξικό, με τα Fiesta να μην αποδεικνύονται το ίδιο ανταγωνιστικά, την ώρα που το 2-3 που σημείωσαν οι Hirvonen και Latvala, ήταν απόρροια της εξόδου του Ogier και των προβλημάτων του Solberg. «Είναι προφανές ότι την πρώτη ημέρα η σειρά εκκίνησης επηρέασε ιδιαίτερα τον Mikko», είπε ο Wilson και συνέχισε: «Την ίδια ώρα ο Jari Matti είχε το κλατάρισμα. Μετά από αυτό, η στρατηγική μας ήταν να μείνουμε στο δρόμο και να φέρουμε τα αυτοκίνητα πίσω, με στόχο να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για τη συνέχεια. Και το τελικό αποτέλεσμα μας δικαιώνει».

Τόσο ο Hirvonen, όσο και η Ford, κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά τους στα Πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών, αλλά ο Wilson θεωρεί ότι ακόμα δεν έχουμε δει όλες τις δυνατότητες του Fiesta: «Ακόμα έχουμε περιθώρια βελτίωσης, ειδικά στην περίπτωση του κινητήρα. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε στην απόδοση του και συγκεκριμένα στον τομέα του άμεσου ψεκασμού. Θα υπάρχουν βελτιώσεις, οι οποίες θα είναι έτοιμες όταν πρέπει για την έκδοση της ομολογκασιόν του Μαΐου. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω κατά πόσο θα είναι αυξημένες οι τιμές ισχύος και ροπής, αλλά σίγουρα ο κινητήρας θα είναι βελτιωμένος το Μάιο».

Ο Βρετανός, συμπλήρωσε ότι οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν την ομάδα του να προετοιμαστεί ιδανικά για τον αγώνα του Μεξικό: «Δυστυχώς, δοκιμάσαμε το αυτοκίνητο ελάχιστα σε στεγνές συνθήκες. Ξέρω ότι και η Citroen έκανε δοκιμές με βροχή, αλλά εμάς σίγουρα αυτές οι συνθήκες δεν μας βοήθησαν να βρούμε το ιδανικό set up για το Μεξικό. Τώρα, έχουμε προγραμματίσει μερικές ημέρες δοκιμών ακόμα, οι οποίες ελπίζω να διεξαχθούν σε στεγνές συνθήκες, και να μας βοηθήσουν να προετοιμαστούμε ιδανικά για τις ειδικές της Πορτογαλίας».

Πηγή: 4troxoi.gr