Το Citroën Jumper παραμένει ένα δημοφιλές επαγγελματικό van, τριάντα χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση (Ιανουάριος 1994). Ήταν από τα πρώτα επαγγελματικά που «μερίμνησαν» για την άνεση των επαγγελματιών που περνούσαν πολλές ώρες στο εσωτερικό τους, προσφέροντας ενισχυμένη ηχομόνωση, ηλεκτρικά παράθυρα και κλιματισμό.

Σήμερα, το Jumper του 2024 εξακολουθεί να επικεντρώνει και στον άνθρωπο παρουσιάζοντας τα δύο νέα μοντέλα Jumper και ë-Jumper.

Με στόχο την οδηγική άνεση διατίθεται(για πρώτη φορά στο μοντέλο) αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με δύο από τους τρεις νέους κινητήρες BlueHDi (140 και 180 ίππων, ενώ ο κινητήρας των 120 ίππων συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων).

Citroën Jumper

Για όσους ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν τη βιώσιμη κινητικότητα και να μειώσουν το καθημερινό κόστος, το νέο ë-Jumper διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο 100% ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Προσφέρει ισχύ 270 ίππων και αυτονομία έως 420 χλμ., ενώ μπορεί να φορτιστεί από 0 έως 80% σε μόλις 55 λεπτά με ταχυφορτιστή 150 kW. Αργότερα το Jumper θα είναι επίσης διαθέσιμο με ένα νέο σύστημα κίνησης κυψελών καυσίμου υδρογόνου που θα προσφέρει αυτονομία σχεδόν 500 χλμ.

Στο εσωτερικό το νέο Γαλλικό van διαθέτει (στις μεσαίες εκδόσεις) οθόνη 5 ιντσών που απεικονίζει τα χρησιμοποιούμενα μέσα (ραδιόφωνο, τηλέφωνο συνδεδεμένο με Bluetooth κ.λπ.). Οι high-end εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με μια μεγάλη οθόνη αφής 10 ιντσών με ενσωματωμένη πλοήγηση και ασύρματες διεπαφές Apple Car Play και Android Auto. Optimized driving comfort and safety.

Ανάμεσα στον πλούσιο εξοπλισμό ξεχωρίζουμε το ηλεκτρικό χειρόφρενο, ψηφιακό καθρέφτη, καθώς και σύστημα πρόσβασης και εκκίνησης «hands-free».

Νέα βοηθήματα οδήγησης κάνουν επίσης την εμφάνισή τους, όπως η προειδοποίηση κόπωσης του οδηγού ή το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών και ποδηλατών.