Η Toyota δημοσίευσε τις πρώτες teaser εικόνες για ένα νέο πρωτότυπο ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο πριν από λίγο καιρό. Τελικά, το FT-Se αποκαλύφθηκε πλήρως στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο.

«Το είδαμε από κοντά και μπορούμε να πούμε πως φαίνεται υπέροχο, αλλά και ότι – αν και δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση προθέσεων – φαίνεται να είναι έτοιμο για παραγωγή», αναφέρει το Car and Driver.

Αν και η Toyota δεν δημοσίευσε τεχνικές λεπτομέρειες, το γεγονός ότι το FT-Se παρουσιάστηκε μαζί με το πρωτότυπο crossover FT-3e δείχνει τις προθέσεις και τα σχέδια για την επόμενη γενιά αυτοκινήτων EV της εταιρείας.

Η Toyota, που επιβεβαίωσε ότι και τα δύο αυτοκίνητα θα μοιράζονται βασικά εξαρτήματα, είχε δηλώσει το προηγούμενο διάστημα ότι εργάζεται σε μια νέα εξαιρετικά συμπαγή αρχιτεκτονική μπαταρίας. Οι χαμηλές και κομψές γραμμές του FT-Se υποδηλώνουν ότι έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιήσει μια τέτοια μπαταρία.

Στο παρελθόν, ο προηγούμενος επικεφαλής της εταιρείας, ο Akio Toyoda, είχε εκφράσει την επιθυμία του για μια «τριανδρία» αυτοκινήτων της Toyota και το FT-Se διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνει να συμπληρώσει την ισχυρή τριάδα, μαζί με το Supra και το GR86.

Όπως αρμόζει σε ένα σπορ μοντέλο Toyota, το FT-Se εμφανίζεται με το σήμα GR του τμήματος επιδόσεων Gazoo Racing της Toyota

Υποθέτοντας ότι το FT-Se θα φτάσει στην παραγωγή θα έχει να αντιμετωπίσει έναν ισχυρό ανταγωνισμό.

Η Porsche εργάζεται σε ένα ηλεκτρικό Cayman επόμενης γενιάς, η Lotus επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει ένα EV αντικαταστάτη για το Elise και η θυγατρική της Renault Alpine εργάζεται ξεχωριστά σε ένα ακόμη ελαφρύ σπορ EV.