Την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Formula 1 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πανηγυρίζει ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος πήρε τη 2η θέση στον αγώνα σπριντ στο πλαίσιο του γκραν πρι του Κατάρ και ήταν αρκετή από τη στιγμή που ο ομόσταυλος Σέρχιο Πέρεζ είχε εγκαταλείψει νωρίτερα λόγω της σύγκρουσης με Εστεμπάν Οκόν και Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Πριν αρχίσει το φετινό πρωτάθλημα οι ειδικοί εστίαζαν στο μονοθέσιο της Ferrari, βάζοντας όμως έναν αστερίσκο: Η Scuderia υστερεί της Red Bull σε στρατηγική και δεν είναι το ίδιο αξιόπιστη. Αν σε αυτά προσθέσουμε και την εκπληκτική κατάσταση του Φερστάπεν, τότε μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η φετινή σεζόν εξελίχθηκε σε… περίπατο.

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε ρεκόρ σε συνεχόμενες νίκες, είδε πρώτος την καρό σημαία σε γκραν πρι στα οποία φαινόταν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά για αυτόν και γενικά έδειξε από πολύ νωρίς ότι θα διατηρήσει τον τίτλο και μάλιστα εύκολα. Και ακριβώς αυτό έγινε.

Ακόμη και στον αγώνα που θα μπορούσε να του δώσει -και όντως του έδωσε- το πρωτάθλημα και μαθηματικά, στον αγώνα σπριντ του γκραν πρι του Κατάρ δηλαδή, ο Φερστάπεν πήρε εύκολα αυτό που ήθελε παρά το γεγονός ότι δεν νίκησε. Του αρκούσε, άλλωστε, η 2η θέση από τη στιγμή που ο Πέρεζ, ο μόνος που θα μπορούσε να αποτρέψει αυτό το Σαββατοκύριακο τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, εγκατέλειψε στον 11ο γύρο έπειτα από τριπλή σύγκρουση με Οκόν και Χούλκενμπεργκ.

Όλα καλά, επομένως, για τον Φερστάπεν, ο οποίος έγινε ο 11ος οδηγός στην ιστορία της Formula 1 με τουλάχιστον τρία πρωταθλήματα και στον αγώνα της Κυριακής (8/10) θα τρέξει πολύ χαλαρός πλέον αφού δεν έχει κανένα βαθμολογικό κίνητρο.

Όσο για τα αποτελέσματα του αγώνα σπριντ, νικητής ήταν ο Όσκαρ Πιάστρι, στη 2η θέση, όπως προαναφέρθηκε, τερμάτισε ο Φερστάπεν, στην 3η ο Νόρις και από εκεί και πέρα ακολούθησαν οι Ράσελ, Χάμιλτον, Σάινθ, Λεκλέρ και Άλμπον.