Με το ηλεκτρικό Ford Explorer και με αφετηρία τη Νίκαια της Γαλλίας, η εξερευνήτρια και δημιουργός ταξιδιωτικού περιεχόμενο, Lexie Alford, θα περιηγηθεί σε έξι ηπείρους και περισσότερες από 30 χώρες σε ένα εγχείρημα που θα αποδείξει ότι τα μεγάλα ταξίδια είναι εφικτά με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το ταξίδι της Lexie Alford, η οποία αποτελεί σήμερα τον νεότερο άνθρωπο που έχει επισκεφθεί κάθε χώρα του κόσμου, ξεκίνησε σήμερα ένα ξεχωριστό ταξίδι, ένα ταξίδι που εκφράζει το πνεύμα του «μπορώ να το κάνω» που επέδειξε η Aloha Wanderwell, η πρώτη γυναίκα που έκανε τον γύρο του κόσμου με αυτοκίνητο πριν από έναν αιώνα. Η Aloha χρησιμοποίησε ένα βενζινοκίνητο Ford για το ταξίδι της αντιμετωπίζοντας κατά τη διάρκειά του πολλά εμπόδια, τα οποία απαιτούσαν ασυνήθιστες λύσεις. Όπως την επιστράτευση βοδιών για να ξεκολλήσουν το αυτοκίνητο από τη λάσπη, την άμμο και τα ποτάμια στην Ινδία, ενώ στην Κίνα χρειάστηκε να το σύρουν άνθρωποι για πολλά χιλιόμετρα, καθώς ο εμφύλιος πόλεμος την εποχή εκείνη καθιστούσε αδύνατη την αγορά καυσίμων.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού η Lexie Alford θα διασχίσει έξι ηπείρους, θα επισκεφθεί περίπου 30 χώρες και θα διανύσει πάνω από 28.000 χιλιόμετρα σε λιγότερο από 100 ημέρες, υποβάλλοντας στην απόλυτη δοκιμασία τόσο τις υποδομές φόρτισης όσο και τις ανθρώπινες αντοχές. Χρησιμοποιεί το αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer, με το οποίο αναχώρησε από τη Νίκαια (το ίδιο μέρος από το οποίο ξεκίνησε το ταξίδι της και η Aloha). Είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο προπαραγωγής, το οποίο όμως δεν απέχει πολύ από εκείνο που θα μπορούν να αγοράσουν οι πελάτες όταν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το επόμενο καλοκαίρι. Χωρίς ειδικές τροποποιήσεις για την αντιμετώπιση των επικείμενων προκλήσεων, είναι έτοιμο να δώσει απαντήσεις σε πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ηλεκτροκίνηση.

Μπορεί το ταξίδι της Aloha Wanderwell να αποτέλεσε τη βασική πηγή έμπνευσης για το επικό αυτό road trip, ωστόσο η Lexie θα ακολουθήσει το δικό της μονοπάτι, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα απρόβλεπτα εδάφη, αλλά και τις ελλιπείς υποδομές φόρτισης. Ο στόχος της είναι να ολοκληρώσει τον γύρο του πλανήτη για πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι ενός ηλεκτρικού οχήματος. Η Lexie θα υποστηρίζεται στο ταξίδι της από ένα πλήρωμα, το οποίο θα παρέχει προστασία, ιατρική φροντίδα και υποστήριξη σε hardware και software, ενώ στην αρχή κάθε ημέρας θα γίνονται δυναμικές εκτιμήσεις πιθανών κινδύνων.