Τις διαβάζεις σε πανό, τις βλέπεις σε πλακάτ και αυτοκόλλητα. Χιλιάδες λέξεις διαμαρτυρίας έχουν ντύσει για περισσότερο από δύο βδομάδες το Σύνταγμα. Είναι οι φωνές των πολιτών που λένε γιατί κατέβηκαν στην πλατεία και τι ζητούν.

«Είμαι εδώ γιατί ζητώ άρση της βουλευτικής ασυλίας. Να επιστραφούν τα χρήματα που έχουν πάρει τα κόμματα της Βουλής σαν επιδότηση για τις λειτουργικές τους ανάγκες», λέει στα Νέα ο άνεργος Κωνσταντίνος.

«Το κίνημα του Συντάγματος έστειλε μεγάλο μήνυμα ότι δεν δίνει δεύτερη ευκαιρεία στο πολιτικό σύστημα», υποστηρίζει ο 23χρονος Αντώνης, ενώ ακόμα μία αγανακτισμένη δηλώνει: «Τόσες μέρες μετά νιώθω άνθρωπος. Σύνταγμα φίλοι μου, μυρίζει ελευθερία».

Οι πολίτες στην πλατεία Συντάγματος μπορεί να δηλώνουν «Αγανακτισμένοι με τους πολιτικούς» ή «αποφασισμένοι να διώξουν το Μνημόνιο», όμως εκφράζουν αυτό το κοινό συναίσθημα και τη διάθεση με διαφορετικούς τρόπους.

Άλλοι ρίχνουν τις προτάσεις τους σε χαρτόκουτα που έχει φτιάξει η κατασκήνωση της πλατείας στα πρότυπα της ισπανικής Puerta Del Sol. Ορισμένοι εξομολογούνται τις προσωπικές τους ιστορίες σε άγνωστους γύρω από πηγαδάκια.

«Δεν ξέρω που θα μας οδηγήσει αυτό που συμβαίνει εδώ. Ξέρω οτι έχουμε πάρει όλοι ένα σημαντικό μάθημα: η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας», δηλώνει μια εκ των διαδηλωτών, ενώ κάποιος άλλος αναφέρει πως «είμαστε εδώ κυρίως για να μάθουμε να ζούμε και να συνυπάρχουμε βάσει αυτών που μας ενώνουν και όχι αυτών που μας χωρίζουν».

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τους Αγανακτισμένους στους δρόμους