Ο Έντι Ράμα είναι γνωστός για τα βιτριολικά ανέκδοτα που λέει -σε βαθμό να προκαλέσει παραλίγο διπλωματικό επεισόδιο– και αυτή τη φορά σχολίασε τη στάση του Βλαντιμίρ Πούτιν στο θάνατο του αρχηγού της Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Βαλκανίων στη Σλοβενία, ανέφερε χιουμοριστικά ότι η Ρωσία επιδιώκει να έχει κοινή ώρα σε όλη την επικράτεια, για να αποφεύγονται τυχόν προβλήματα.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Ρώσος πρωθυπουργός κάλεσε σχετικά τον Πούτιν και τον ενημέρωσε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της διαφορετικής ώρας. Τότε, ο πρόεδρος περιέγραψε και το δικό του πρόβλημα

Ακολουθεί το ανέκδοτο του Αλβανού πρωθυπουργού:

«Δεν ξέρω αν το ακούσατε, η Ρωσία έχει ξεκινήσει διαδικασίες για να έχει κοινή ώρα σε όλη την επικράτεια της, επειδή υπάρχει διαφορά 9 ωρών από το ένα μέρος στο άλλο.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός πήρε τηλέφωνο τον Πούτιν και είπε “κύριε πρόεδρε έχω πρόβλημα. Στέλνω την οικογένεια μου διακοπές και καλώ να πω καληνύχτα, αλλά είναι πρωί και βρίσκονται στην παραλία. Τηλεφωνώ στον Όλαφ Σολτς για την επέτειο και λέει πως είναι αύριο. Καλώ τον Σι Τζινπίνγκ να ευχηθώ καλή χρονιά και μου λέει ότι ο χρόνος δεν έχει αλλάξει”.

Και ο Πούτιν απάντησε: “Συμβαίνει και σε εμένα. Κάλεσα την οικογένεια του Πριγκόζιν για συλλυπητήρια, αλλά το αεροπλάνο δεν είχε απογειωθεί ακόμα”».