Δύο άνδρες μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου στο χωριό Montaldo di Mondovi της Ιταλίας την Τετάρτη. Πρόκειται για τον 60χρονο Lambertus ter Horst από το Hardewijk και τον 65χρονο Chain-Fa από το Άμστερνταμ.

Οι δύο άνδρες περιγράφονται ως ζεστοί και φιλικοί άνδρες. Ο φερόμενος ως δολοφόνος, ο 21χρονος γιος του Chain, Sacha C., συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές μετά από διήμερο ανθρωποκυνηγητό στα δάση γύρω από το χωριό Montaldo di Mondovi, όπως ανακοίνωσε η επαρχία του Cuneo σε δελτίο Τύπου.

Τώρα, ο Sacha C. κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον πατέρα του, τον Chain-Fa, και έναν οικογενειακό φίλο, τον Lambertus ter Horst, σε ένα σπίτι στο χωριό την Τετάρτη και στη συνέχεια διέφυγε στα δάση της Val Corsaglia. Ο Chain και ο Sacha C. επισκέπτονταν τον Ter Horst στο σπίτι του στο μικρό χωριό της βόρειας Ιταλίας, όταν ο Sacha φέρεται να τους επιτέθηκε και να τους σκότωσε. Ο Ter Horst κατάφερε να ειδοποιήσει τις αρχές και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του. Ο πατέρας του, όμως πέθανε επί τόπου. Ύστερα, ο Sacha διέφυγε στο γύρω δάσος.

Σύμφωνα με τους κατοίκους του Montaldo di Mondovi, ο Ter Horst, γιατρός, ήταν μια φιλική παρουσία που αγαπούσε την πόλη και την περιοχή. Αγόρασε το σπίτι στο Montaldo το 2019 και το ανακαίνιζε, δήλωσαν οι ντόπιοι, σύμφωνα με το nltimes.nl. Συχνά συμμετείχε σε δραστηριότητες στο χωριό.

«Ο Lambertus ήταν ένας καλός άνθρωπος. Ενσωματώθηκε πολύ καλά στην κοινότητα του Μονταλντέζε», δήλωσε ο φίλος του, Duco de Boer, στην τοπική εφημερίδα. «Επέστρεφε συχνά σε αυτό το σπίτι στις κοιλάδες. Είχε πολλούς φίλους εδώ. Είναι πραγματικά μια τεράστια τραγωδία».

Ο Chain ήταν δάσκαλος στο δημοτικό σχολείο Elout στο Άμστερνταμ και προπονητής ποδοσφαίρου. Οι φίλοι του τον περιγράφουν ως θερμό και φιλόξενο, ένας άνθρωπος που πάντα προσπαθούσε να βοηθήσει τους νέους που αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Μέχρι στιγμής, οι Αρχές πιστεύουν ότι ο Sacha αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και πως είναι επικίνδυνος. Για τον εντοπισμό του, ένα ελικόπτερο έκανε κύκλους πάνω από το μικρό χωριό, ενώ η γύρω περιοχή χτενίστηκε από τους Καραμπινιέρους της Ιταλίας. Επιπλέον, η αστυνομία είχε καλέσει τους ντόπιους και τους κατοίκους των γύρω χωριών να είναι σε επιφυλακή.