Μια υπόθεση κατασκοπείας για λογαριασμό της Μόσχας φέρεται να ήρθε στο φως μέσα από μια μεγάλη έρευνα της βρετανικής αστυνομίας για την εθνική ασφάλεια.  

Η Μητροπολιτική αστυνομία έχει την αστυνομική ευθύνη για υποθέσεις κατασκοπείας και ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη ότι απήγγειλε κατηγορίες ενάντια σε δύο άνδρες και μια γυναίκα για παραβάσεις σχετικά με έγγραφα ταυτοποίησης προσώπου (ταυτότητες, διαβατήρια κλπ).

Σε εκτεταμένο ρεπορτάζ το BBC ανέφερε ότι οι τρεις κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας, κάτι που η αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει

Τα άτομα είναι Βούλγαροι υπήκοοι, οι οποίοι φέρεται να εργάζονταν για ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, ανέφερε το BBC, λέγοντας ότι συνελήφθησαν τον περασμένο Φεβρουάριο στο πλαίσιο της έρευνας για την εθνική ασφάλεια.

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν διαβατήρια, ταυτότητες και άλλα ντοκουμέντα για το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Κροατία, τη Σλοβενία, την Ελλάδα και την Τσεχική Δημοκρατία.

Τρεις από αυτούς κατηγορήθηκαν αργότερα τον Φεβρουάριο για αδίκημα βάσει του νόμου περί εγγράφων ταυτότητας. Σύμφωνα με το BBC οι προφυλακισμένοι είναι οι εξής: ο Ορλίν Ρούσεφ, 45 ετών, από το Γκρέιτ Γιάρμουθ του Νόρφολκ, ο Μπισέρ Ντζαμπάζοφ, 41 ετών, από το Χάροου του βορειοδυτικού Λονδίνου και η Κατρίν Ιβανόβα, 31 ετών, επίσης από το Χάροου.