Στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες γράφτηκε μία 38χρονη Αμερικανίδα, για το μακρύτερο γυναικείο μούσι.

Η 38χρονη Έριν Χάνεϊκατ, «έκοψε» το συνήθειο που είχε να ξυρίζεται τρεις φορές τη μέρα και όπως αναφέρεται στα Guiness World Records, κατάφερε να αφήσει μούσι μήκους τουλάχιστον 30 εκατοστών, καταφέρνοντας να γραφτεί στη λίστα με τα πιο περίεργα ρεκορ στον πλανήτη.

Όπως αναφέρεται, η έντονη τριχοφυία της Έριν οφείλεται κυρίως στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών από το οποίο πάσχει.

Σύμφωνα με τον Guardian, το συγκεκριμένο σύνδρομο θεωρείται από τις συνηθισμένες ενδοκρινολογικές παθήσεις και επηρεάζει μεγάλο ποσοστό γυναικών παγκοσμίως.

Αυτή η ενδοκρινολογική διαταραχή έχει ως πιθανό σύμπτωμα την έντονη τριχοφυΐα, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στην 38χρονη να κατακτήσει το περίεργο αύτο ρεκόρ, χωρίς τη βοήθεια ορμονών ή άλλων συμπληρωμάτων διατροφής.

Η Έριν προσπαθούσε να θέσει υπό έλεγχο το συγκεκριμένο σύμπτωμα το οποίο την ταλαιπωρούσε από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας της, με συχνό ξύρισμα, αποτρίχωση με κερί και άλλες μεθόδους.

Όταν όμως έχασε σε μεγάλο βαθμό την όρασή της λόγω προβλήματος που προκάλεσε στα μάτια της η υψηλή αρτηριακή πίεση, αποφάσισε να σταματήσει το ξύρισμα, ακολουθώντας τη συμβουλή του συζύγου της να αποδεχθεί τον ευατό της όπως είναι.

Όπως αναφέρει και ή ίδια, κατά την περίοδο της πανδημίας, η χρήση μάσκας την βοήθησε να μεγαλώσει το μούσι με αυτοπεποίθηση.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο ρεκόρ για το πιο μακρύ γυναικείο μούσι (με μήκος 25,5 εκατοστά) κατείχε η 77χρονη Βίβιαν Γουίλερ.