Ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε με τον Έλον Μασκ και του ανακοίνωσε ότι η χώρα προτίθεται να φιλοξενήσει έναν φιλανθρωπικό αγώνα ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του Twitter και του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ο Τζενάρο Σαντζουλιάνο επιβεβαίωσε ότι μίλησε με τον Μασκ και συζήτησαν τη διοργάνωση «ενός μεγάλου, φιλανθρωπικού γεγονότος που θα ξυπνά ιστορικές μνήμες» αλλά θα σέβεται τους χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Δεν θα γίνει στη Ρώμη. Το σημαντικότερο είναι ότι ένα μεγάλο ποσό, πολλά εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται ότι θα δοθούν ως δωρεά σε δύο ιταλικά παιδιατρικά νοσοκομεία ώστε να ενισχυθούν οι εγκαταστάσεις τους και η επιστημονική έρευνα γύρω από την καταπολέμηση παιδικών ασθενειών. Θα είναι επίσης μια ευκαιρία να προβάλουμε διεθνώς την ιστορία μας και την αρχαιολογική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά μας», πρόσθεσε, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Ο Μασκ έριξε το γάντι στον Ζούκερμπεργκ στις 20 Ιουνίου, λέγοντας ότι είναι «έτοιμος να παλέψει σε κλουβί» με τον αντίπαλό του. Την επομένη, ο Ζούκερμπεγκ, ο οποίος ξέρει ζιουζίτσου και έχει αναρτήσει φωτογραφίες από αγώνες που κέρδισε, του απάντησε ζητώντας του να του πει το «πού» θα συγκρουστούν.