Οι φανατικοί των social media, και όχι μόνο, περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία να δουν αυτόν τον αγώνα. Η πρόκληση έχει γίνει, το μόνο που μένει είναι να ανακοινωθεί το πού και πότε.

Φυσικά, όσα ειπώθηκαν παραπάνω, αναφέρονται στον πολυαναμενόμενο αγώνα μεταξύ Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Έλον Μασκ. Μάλιστα, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι «δεν ανυπομονεί» για την ώρα που θα μπει στο κλουβί με τον Έλον Μασκ για τον αγώνα τους, καθώς αποκάλυψε ότι είχε προτείνει ως ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού την 26η Αυγούστου.

Ο συνιδρυτής του Facebook δημοσίευσε στην εφαρμογή Threads ότι ήταν «έτοιμος σήμερα» για έναν αγώνα, αλλά ότι δεν έχει λάβει ακόμα κάποια επιβεβαίωση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla και πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου. «Είμαι έτοιμος σήμερα. Πρότεινα την 26η Αυγούστου όταν με προκάλεσε για πρώτη φορά, αλλά δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι. Δεν ανυπομονώ», έγραψε την Κυριακή, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο Μασκ πρόσθεσε λάδι στη φωτιά, γράφοντας στο Twitter τη Δευτέρα ότι «ίσως χρειαστώ χειρουργική επέμβαση πριν γίνει ο αγώνας» λόγω προβλημάτων στον αυχένα και στο άνω μέρος της πλάτης του.

Ο Μασκ είχε προκαλέσει τον Ζούκερμπεργκ σε αγώνα σε κλουβί τον Ιούνιο, προκαλώντας τον αντίπαλό του να απαντήσει: «Στείλτε μου την τοποθεσία» είχε γράψει στο Twitter. Οι λεπτομέρειες σχετικά με το αν και πότε θα πραγματοποιηθεί η μάχη στο κλουβί ή αν επρόκειτο απλώς για διαδικτυακή κονταρομαχία μεταξύ δισεκατομμυριούχων, είναι έκτοτε ασαφείς.

Έκτοτε, ο Μασκ έχει προβεί σε νέες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τον υποτιθέμενο αγώνα, όταν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής έγραψε στο πρώην Twitter και νυν Χ, ότι ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά στην πλατφόρμα του. Επιπλέον, ανέφερε πως τα έσοδα θα πάνε σε φιλανθρωπία για βετεράνους.

Η ανάρτηση του Μασκ προκάλεσε απαντήσεις στο Threads – μια εφαρμογή που φέρει το παρατσούκλι «δολοφόνος του Twitter» – από τον Ζούκερμπεργκ, συμπεριλαμβανομένης της ανάρτησης πως «δεν ανυπομονεί» για τη μάχη.

Ωστόσο, η ημερομηνία που πρότεινε ο Ζούκερμπεργκ για την μάχη, η 26η Αυγούστου, φαινόταν μάλλον μη εφικτή – ακόμη και αν και οι δύο άνδρες σοβαρολογούν για τον αγώνα. Ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι χρειαζόταν μαγνητική τομογραφία και ότι η ακριβής ημερομηνία ήταν «ακόμη σε εξέλιξη».

Πέρυσι ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι ένας αγώνας πάλης σούμο του είχε προκαλέσει «τεράστιο πόνο στην πλάτη για οκτώ χρόνια» που απαιτούσε τη σύντηξη δύο σπονδύλων. Ο Ζούκερμπεργκ, από την άλλη, ασχολείται ενεργά με τις πολεμικές τέχνες. Μάλιστα, έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες του να προπονείται με επαγγελματίες ΜΜΑ πολεμιστές.