Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στην τελετή λήξης της 16ης Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικής Βιομηχανίας (IDEF) της Τουρκίας και ανέφερε πως η χώρα του έχει βιώσει αδικίες στα εξοπλιστικά της προγράμματα.

«Έχουμε υποβληθεί σε μυστικά και προφανή εμπάργκο, έχουμε πέσει θύματα άδικων και παράνομων περιορισμών», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «’εχουμε βιώσει δύο μέτρα και σταθμά, αδικία και απιστία, μπροστά σε αυτά, δεν τα παρατήσαμε, δεν υπαναχωρήσαμε ποτέ από το δρόμο μας».

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως το ποσοστό εξάρτησης σε εξοπλισμό της χώρας ήταν στο 80% στον αμυντικό τομέα πριν από 21 χρόνια, ενώ τώρα είναι περίπου 20% επί του παρόντος.

«Κατά τη διάρκεια της 21ετούς (κυβερνητικής) περιόδου, η Τουρκία σημείωσε πολλές επιτυχίες, πολλές νίκες, και κατασκεύασε αμυντικά προϊόντα τα οποία κάποτε ήταν ένα αδιανόητο κατόρθωμα», σημείωσε ο Ερντογάν.

«Δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείται ένα τόσο ζωτικό ζήτημα όπως η ασφάλεια ως στοιχείο απειλής και πίεσης μεταξύ των χωρών», ανέφερε στη συνέχεια.