Καλοκαίρι σημαίνει χαλάρωση, ξεγνοιασιά και παραλία. Όσοι έχουν ξεκινήσει τις διακοπές τους, βρίσκονται ήδη μακριά από τη ζέστη της πόλης τους και δροσίζονται σε κάποιο όμορφο μέρος, ενώ όσοι ετοιμάζονται να φύγουν, νιώθουν ήδη αυτή την τρομερή ανυπομονησία.

Η επικαιρότητα, όμως, δεν σταματά ποτέ. Τα φωτογραφικά κλικ είναι εδώ, για να ενημερώσουν τον κόσμο. Οι εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις τρέχουν. Στην Ευρώπη, η Ελλάδα παραδίδεται στον καύσωνα και τις πυρκαγιές, με μια Ευρώπη να βρίσκεται στο έλεος της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα, στις μακρινές Ηνωμένες Πολιτείες οι πύραυλοι εκτοξεύονται, αλλά και γίνονται συνέδρια που ψάχνουν για εξωγήινους. Μια φωτογραφία, λοιπόν, μπορεί να κρύβει μια σημαντική πληροφορία και γι’ αυτό, οι φωτορεπόρτερ ενημερώνουν όσους μπορούν.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ελλάδα: Το σβήσιμο της φωτιάς είναι ζήτημα ζωής και θανάτου

Για άλλο ένα καλοκαίρι, η Ελλάδα παλεύει με τις φλόγες, οι οποίες καίνε τη χώρα σχεδόν από άκρη σε άκρη. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις έδωσαν υπεράνθρωπες δυνάμεις, προκειμένου να σώσουν ό,τι μπορούν. Εννοείται, στις μνήμες όλων, θα μείνουν οι δύο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Κάρυστο, ο Σμηναγός Χρήστος Μουλά, 34 ετών και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών. Στη φωτογραφία, απεικονίζονται τα συντρίμμια από τη μοιραία πτώση του καναντέρ στο οποίο επέβαιναν, φανερώνοντας το δύσκολο έργο που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας. Τα ονόματά τους θα μείνουν στην ιστορία.

Αθήνα: Απολαμβάνοντας μια βουτιά στα νερά της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Ωστόσο, η φετινή εβδομάδα ήταν μια από τις πιο ζεστές του φετινού καλοκαιριού έως τώρα. Όσοι Αθηναίοι έχουν μείνει στην πρωτεύουσα, έσπευσαν στις παραλίες για μια ανάσα δροσιάς. Οι θάλασσες της Αθηναϊκής Ριβιέρας γέμισε από ανθρώπους όλων των ηλικιών, κάνοντάς τους πιο ευχάριστες τις μέρες στην Αθήνα.

Πορτογαλία, Λισαβόνα: Οι φωτιές χτύπησαν άλλη μια χώρα της Μεσογείου

Αδιαμφισβήτητα, η νότια Ευρώπη βρίσκεται σε κίνδυνο. Ελλάδα, Ιταλία και Πορτογαλία είναι κάποιες από τις χώρες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις φωτιές. Στην πόλη Alcabideche της Λισαβόνα, δύο γυναίκες αγκαλιασμένες, κοιτάζουν τις φλόγες που πλησιάζουν σπίτια. Εκατοντάδες πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη, ενώ τα εναέρια μέσα προσπάθησαν σκληρά για να αποφευχθούν τα μοιραία.

Γερμανία: Η ώρα των ηλιοτρόπιων

Προς τον ήλιο στράφηκαν τα χιλιάδες ηλιοτρόπια της Γερμανίας, χαρίζοντας μια θεαματική εικόνα. Με το πρώτο φως του ήλιου, τα ηλιοτρόπια ξαναγεννιούνται και τα μάτια των ανθρώπων γεμίζουν με όμορφα χρώματα.

Ουκρανία: Η ζωή και ο θάνατος σε μια εικόνα

Η φρίκη του πολέμου συνεχίζεται, καθώς η επίθεση τη Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται από το 2022. Στη φωτογραφία, ένα κοριτσάκι προχωρά μπροστά από τον τοίχο, που εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους. Οι επιθέσεις, όμως, συνεχίζονται και κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει αυτή η κατάσταση.

ΗΠΑ, Νέα Υόρκη: Χορεύοντας με το φεγγάρι

Στη Νέα Υόρκη, η ομάδα BAAND ενώθηκε για το φεστιβάλ του Dance Lincoln Center. Το φεστιβάλ ενώνει πέντε από τις σημαντικότερες χορευτικές ομάδες της πόλης σε πέντε προγράμματα, δημιουργώντας μια εκπληκτική σύνθεση ταλέντων και τεχνικών. Μέσα από τον χορό και τη μουσική, οι χορευτές δημιουργούν τέχνη και προσφέρουν διασκέδαση στο κοινό.

Ο Έλον Μασκ πετά τους πυραύλους του για να ανακαλύψει το διάστημα

Ένας πύραυλος SpaceX Falcon 9 με ωφέλιμο φορτίο από δορυφόρους διαδικτύου Starlink V2 Mini διακρίνεται κατά τη διάρκεια χρονικής έκθεσης καθώς απογειώνεται από το συγκρότημα εκτόξευσης 40 στον διαστημικό σταθμό του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ. Μάλιστα, η SpaceX έφτασε πολύ κοντά στο να σπάσει ένα ρεκόρ που υπήρχε πάνω από μισό αιώνα, με back – to – back εκτοξεύσεις που είχαν οριστεί να πετάξουν από τη Φλόριντα.

Το Κογκρέσο αναζητά εξωγήινους

Στην Αμερική, κάποιοι θεωρούν πως δεν μαθαίνουν όλη την αλήθεια για τους εξωγήινους. Ορισμένοι νομοθέτες και μάρτυρες πίεσαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να καθιερώσει σαφείς διαύλους για την επικοινωνία των πληροφοριών για τους εξωγήινους, τόσο με το κοινό όσο και με τον στρατό και είπαν ότι ο στρατός θα πρέπει να καθιερώσει μια ολοκληρωμένη διαδικασία αναφοράς για τις θεάσεις αγνώστου ταυτότητας αντικειμένων. Ο Ryan Graves, πρώην πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού, δήλωσε στην επιτροπή ότι οι στρατιωτικοί πιλότοι δεν αισθάνονται ότι ενημερώνονται επαρκώς για αυτούς, γεγονός που τους αφήνει απροετοίμαστους αν ποτέ συναντήσουν εξωγήινους.