Μάχη με τις φλόγες έδωσαν την Δευτέρα (24/7) οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κύπρο καθώς φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Ελίτζιες στο κρατικό δάσος της Πάφου. Οι φλόγες πλησίασαν σε ιστορικό μοναστήρι αλλά τελικά οι πυροσβέστες κατάφεραν να την περιορίσον.

Όπως μεταδίδει το sigmalive.com ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών Γιώργος Κωνσταντίνου ανέφερε το πρωί της Τρίτης (25/7) πως η φωτιά έχει οριοθετηθεί και με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν εκ νέου οι πτήσεις των εναέριων πτητικών μέσων. Ειδικότερα, από τις 5:47 το πρωί επιχειρούν επτά πτητικά μέσα ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα και τα δύο πτητικά μέσα των βρετανικών βάσεων. «Το ευτύχημα», είπε ο κ. Κωνσταντίνου, είναι ότι δεν υπήρξαν αναζωπυρώσεις παρά μόνο μερικές εστίες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας, στην καρδιά της πιο συμπαγούς δασικής έκτασης της Κύπρου, στα βόρεια της κοιλάδας των κέδρων. Η φωτιά κατέκαυσε δάσος με πεύκα, ωστόσο η έκταση της αναμένεται να υπολογιστεί σήμερα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από την Ιερά Μονή της Παναγίας του Κύκκου. Πλησίον της πύρινης λαίλαπας βρέθηκε και ο Επίσκοπος Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος.

Βίντεο από τη φωτιά ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook Πατήρ Μάξιμος Κυκκώτης

Εκτός ελέγχου Η Παναγία μας να βοηθήσει

Posted by Πατήρ Μάξιμος Κυκκώτης on Monday, July 24, 2023

Αρχείο 24/07/2023 19:30 Η πρώτη ώρα της φωτιάς

Posted by Πατήρ Μάξιμος Κυκκώτης on Monday, July 24, 2023