Μια αιδεσιμότατη της Εκκλησίας της Αγγλίας δέχεται αντιδράσεις για τα τατουάζ στα χέρια της, αφού ανακοινώθηκε ότι θα είναι η επόμενη ψάλτρια και επικεφαλής της λατρείας σε έναν εξέχοντα καθεδρικό ναό της χώρας. Η αιδεσιμότατη Wendy Dalrymple είναι ιερέας και σύντομα θα γίνει μόνιμα διορισμένη κανονική λειτουργός στον καθεδρικό ναό του Καντέρμπουρι στην Αγγλία.

Η Dalrymple δέχτηκε αμέσως αντιδράσεις στο διαδίκτυο, αφού ο καθεδρικός ναός ανέβασε στο Twitter την ανακοίνωση με μια εικόνα της, που αποκαλύπτει τα πολλά τατουάζ στο χέρι της. Ένας χρήστης έγραψε: «Τα τατουάζ είναι αηδιαστικά και θα έπρεπε να την αποκλείσουν από κάθε θρησκευτικό ρόλο».

Εκπρόσωπος του καθεδρικού ναού του Καντέρμπουρι δήλωσε την Τετάρτη ότι η αρνητική αντίδραση είναι «απαράδεκτη». Ο Καθεδρικός Ναός του Καντέρμπουρι απενεργοποίησε τα σχόλια στην ανάρτηση λίγο μετά την ανακοίνωσή της. Η Dalrymple απάντησε στο tweet λέγοντας ότι είχε ανάμεικτα συναισθήματα για την αποχώρηση από την τρέχουσα εκκλησία της, αλλά ήταν «ενθουσιασμένη για το επόμενο μέρος του ταξιδιού».

Τα τελευταία οκτώ χρόνια ήταν η πρύτανις των Αγίων Πάντων με την Αγία Τριάδα στο Loughborough της Αγγλίας, στην επισκοπή του Leicester. Στο ρόλο της Dalrymple, βοήθησε να μετατραπεί η εκκλησία σε μια διαπολιτισμική λατρευτική κοινότητα, η οποία έκανε την εκκλησία να μην αποκλείει κανέναν άνθυρωπο από διαφορετικά υπόβαθρα, όπως αναφέρεται στο nypost.com.

Ο πρύτανης του Καντέρμπουρι David Monteith, ένας Βορειοϊρλανδός Άγγλος ιερέας της Εκκλησίας της Αγγλίας, απάντησε στο διαδικτυακό μίσος του Twitter λέγοντας εν μέρει ότι «λυπάται για τα σχόλια που δέχτηκε η Dalrymple».

Εκπρόσωπος του Καθεδρικού Ναού του Καντέρμπουρι δήλωσε επίσης: «Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων για τον διορισμό της Wendy ήταν εξαιρετικά θετικά, δυστυχώς υπήρξαν κάποιες διαδικτυακές προσβολές σχετικά με την εμφάνισή της από έναν μικρό αριθμό ατόμων – δυστυχώς, μια κοινή εμπειρία για πολλές γυναίκες». Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Dalrymple λυπήθηκε αλλά είναι ευγνώμων για την υποστήριξη από τον David Monteith.

Η Dalrymple είναι παντρεμένη με συνταξιούχο αστυνομικό. Έχει τρία παιδιά και δύο εγγόνια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Καθεδρικού Ναού του Καντέρμπουρι. Η Dalrymple διορίστηκε στο νέο της ρόλο στις 9 Ιουλίου.

Στην ανακοίνωση του διορισμού της, ο καθεδρικός ναός σημείωσε επίσης στην ιστοσελίδα του: «Κατά την πρόσληψη για αυτόν τον νέο ρόλο, ο καθεδρικός ναός, σε συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, αναζήτησε έναν συνάδελφο με δημιουργικό ταλέντο για να υποστηρίξει τη ζωή του καθεδρικού ναού, διατηρώντας όλα όσα είναι ήδη καλά, αλλά και αναπτύσσοντας τόσο τη λατρεία όσο και τις εκδηλώσεις για να βοηθήσει στην εκπλήρωση της φιλοδοξίας του καθεδρικού ναού να υπηρετεί τη Μητρόπολη και την Κοινωνία με ολοένα και πιο ζωντανούς, στοχαστικούς και ευφάνταστους τρόπους. Η Wendy θα ξεκινήσει το νέο της ρόλο στο Canterbury το φθινόπωρο του 2023».