Ένας 32χρονος ανιψιός του Τσετσένου ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ -που είναι στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου- διορίστηκε από το Κρεμλίνο ως ο νέος επικεφαλής στη ρωσική θυγατρική της γαλλικής εταιρίας γαλακτοκομικών Danone.

Μάλιστα, ο διορισμός του επιβεβαιώθηκε από τον Άχμεντ Ντουντάγεφ, υπουργό Εθνικής Πολιτικής, Εξωτερικών Σχέσεων και Πληροφοριών της Τσετσενίας. Επίσης, αποτελεί συνέχεια των κινήσεων του Βλαντιμίρ Πούτιν, που αποτελούν απάντηση στις δυτικές κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή υπέγραψε διάταγμα για προσωρινή κρατικοποίηση της Danone και σήμερα διόρισε νέα άτομα στη διεύθυνσή της.

Σύμφωνα με το διάταγμα, το ρωσικό κράτος ανέλαβε τον έλεγχο της ρωσικής θυγατρικής της Danone μαζί με το μερίδιο της Carlsberg σε μια ζυθοποιία. Έτσι, ο Γιάκουμπ Ζακρίεφ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τσετσενίας και υπουργός Γεωργίας, ανέλαβε τη θέση του γενικού διευθυντή της Danone Ρωσίας χθες Τρίτη, σύμφωνα με έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

«Η επιλογή του ως γενικού διευθυντή της Danone Ρωσίας δείχνει ότι οι εκπρόσωποι της ομάδας του προέδρου της Τσετσενίας και ήρωα της Ρωσίας Ραμζάν Αχμάτοβιτς Καντίροφ είναι ταλαντούχοι και επιτυχημένοι μάνατζερ», έγραψε ο Ντουντάγεφ στο Telegram.

«Διαθέτει τεράστια επαγγελματική εμπειρία στις πιο υπεύθυνες θέσεις», πρόσθεσε ο Ντουντάγεφ. Η εφημερίδα Vedomosti ανέφερε ότι ο Ζακρίεφ έχει υπηρετήσει στην κυβέρνηση της Τσετσενίας κατά καιρούς από το 2013 σε διάφορα αξιώματα.

Σημειώνεται, ότι ο Ζακρίεφ είναι ο γιος της Ζουλάι, μιας από τις μεγαλύτερες αδελφές του Καντίροφ, και έχει σπουδάσει οικονομικά στο Moscow State University.