Οι ιταλικές αρχές ταυτοποίησαν τον άνδρα που χάραξε σε τοίχο του Κολοσσαίου της Ρώμης το όνομά του κι εκείνο της συντρόφου του την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας την οργή της χώρας για την έλλειψη σεβασμού των τουριστών.

Όπως έγινε γνωστό ο άνδρας και η σύντροφός του κατάγονται από την Αγγλία. Το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας εξέφρασε μέγιστη ευχαρίστηση για τον εντοπισμό τους κατόπιν έρευνας των καραμπινιέρων.

Οι Ιταλοί αναζητούσαν τον άνδρα εδώ και μέρες, ιδίως μετά από τη δήλωσε του υπουργού Πολιτισμού Τζενάρο Σανγκιουλιάνο να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Ο υπουργός αντιδρώντας στην είδηση της ταυτοποίησης ανέφερε σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Twitter: «Αυτό που έκανε πραγματικά ήταν μια προσβολή σε όσους, σε όλο τον κόσμο, εκτιμούν την αξία της αρχαιολογίας, των μνημείων και της ιστορίας».

Ο τουρίστας απαθανατίστηκε σε ένα βίντεο, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη Παρασκευή (23/6), να γράφει με ένα κλειδί το όνομά του και το όνομα της φίλης του σε έναν εσωτερικό τοίχο του αρχαίου ρωμαϊκού πέτρινου αμφιθεάτρου. Άφησε την επιγραφή «Ivan + Hayley 23».