Σε ορισμένα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας οι υπεύθυνοι έχουν λάβει πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, καθώς κλειδώνουν με κλειδαριές βρεφικά γάλατα και σοκολάτες, ώστε να την τα κλέψει ο κόσμος.

Σύμφωνα με το news.sky.com, ο 46χρονος Fernando Rodriguez, από το Λονδίνο, δημοσίευσε μία φωτογραφία από ένα κατάστημα στο Manor House. Η εικόνα δείχνει μία αγαπημένη μάρκα σοκολάτας να έχει λουκέτο ασφαλείας για προληπτικούς λόγους.

Επίσης, καταναλωτής της Tesco ανέφερε πως του ζητήθηκε να παράσχει την έντυπη απόδειξη ως αποδεικτικό αγοράς πριν του αφαιρέσουν μια ετικέτα ασφαλείας από βρεφικό γάλα που αγόρασε.

Ο άνδρας, ηλικίας 38 ετών, από το Κάρντιφ, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε ότι αυτό φαίνεται να ήταν πολιτική για δύο μήνες στο Tesco Extra στη Western Avenue της πόλης.

«Η προστασία της ασφάλειας των συναδέλφων μας αποτελεί προτεραιότητα και γνωρίζουμε ότι η κλοπή μπορεί να αποτελέσει σημείο ανάφλεξης για βία κατά των εργαζομένων, επομένως, αν και αυτή δεν είναι εθνική πολιτική, θα ληφθεί απόφαση για την εφαρμογή μέτρων ασφαλείας προϊόντων σε τοπικό επίπεδο, εάν ένα κατάστημα αντιμετωπίζει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα» ανέφεραν εκπρόσωποι της Co-op.