Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά το τέλος της εξέγερσης των μισθοφόρων του Ομίλου Βάγκνερ (Wagner Group), απευθυνόμενος, σε βίντεο που μετέδωσε το Κρεμλίνο, σε φόρουμ για τη βιομηχανία και τη νεολαία.

Το βίντεο, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, δείχνει τον Ρώσο πρόεδρο να κάθεται σε ένα γραφείο χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί πού και πότε γυρίστηκε. Στην προσφώνησή του, όπου συγχαίρει τους συμμετέχοντες στο φόρουμ σύμφωνα με το Reuters, δεν αναφέρει την ένοπλη ανταρσία αλλά κάνει λόγο για «προκλήσεις» που αντιμετωπίζει η βιομηχανία λόγω των δυτικών κυρώσεων.

Ο Πούτιν απηύθυνε διάγγελμα στον ρωσικό λαό προχθές Σάββατο καταδικάζοντας την ανταρσία των μισθοφόρων της Βάγκνερ ως «πισώπλατη μαχαιριά» και δεσμευόμενος να τη συντρίψει, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο δημόσια για τη συμφωνία που επακολούθησε, και ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, η οποία φάνηκε να εκτονώνει την κρίση και να αποτρέπει μια πιθανή αιματοχυσία επιτρέποντας στους μαχητές της Βάγκνερ να επιστρέψουν στους στρατώνες και στον ηγέτη τους, Γεβγκένι Πριγκόζιν, να μεταβεί στη Λευκορωσία.