Τη στιγμή που βρίσκονται έρευνες σε εξέλιξη για τα αίτια που οδήγησαν στην αποτυχία της αποστολής του υποβρυχίου Titan στον Τιτανικό και αρκετοί τονίζουν τα επιτηδευμένα κενά ασφαλείας που οδήγησαν στο τραγικό τέλος, ο Μπόρις Τζόνσον τονίζει πως οι νεκροί επιβάτες ήταν ώρες.

Σε άρθρο που έγραψε στην dailymail.co.uk αναφέρει πως «στην πραγματικότητα, μέσα στην καρδιά μας, γνωρίζαμε την κατάληξη, ότι και οι πέντε γενναίες ψυχές στο Titan ήταν νεκρές», γράφει και τονίζει ότι «το μυστήριο τελείωσε και η ηθικολογία αρχίζει».

Επίσης, μεταξύ άλλων σημειώνει πως «αυτή η αποστολή ήταν τόσο σημαντική και θα πρέπει να το εκτιμήσουν οι αριστεροί και όλοι οι άλλοι. Ναι, υπήρχαν κίνδυνοι και προειδοποιήσεις. Αλλά κάθε μεγάλη πρόοδος πρέπει αναπόφευκτα να περιλαμβάνει πειράματα και εξοπλισμό που μπορεί να φαίνεται, εκ των υστέρων, επικίνδυνα ανεπαρκής.

«Ο Χάμις Χάρντινγκ και οι συνεργάτες του προσπαθούσαν να κάνουν ένα νέο βήμα για την ανθρωπότητα, να εκλαϊκεύσουν τα υποθαλάσσια ταξίδια, να εκδημοκρατίσουν τον βυθό του ωκεανού. Γνώριζαν τους κινδύνους. Ο Χάρντινγκ και οι φίλοι του πέθαναν για έναν σκοπό – να διευρύνουν τα σύνορα της ανθρώπινης γνώσης και εμπειρίας – που είναι τυπικά βρετανικός και με γεμίζει υπερηφάνεια», έγραψε μεταξύ άλλων.