Ψάχνοντας απαντήσεις στο οικογενειακό δράμα που βιώνει μια γυναίκα από τις ΗΠΑ, αποφάσισε να στείλει μήνυμα στη στήλη της Dear Abby. «Δεν ήμουν ποτέ κοντά στην οικογένεια του εκλιπόντα συζύγου μου. Είχε δύο ετεροθαλή αδέλφια από τη μητέρα του και επτά από τον πατέρα του. Ο άντρας μου ήταν το μόνο κοινό παιδί μεταξύ τους».

Η ίδια αναφέρει πως «στην κηδεία του, η ετεροθαλής αδελφή του από την πλευρά της μητέρας του φορούσε κάτι που φαινόταν να είναι σαν λευκό νυφικό και είχε τις τρεις κόρες της ντυμένες σαν κορίτσια των λουλουδιών», είπε αρχικά μιλώντας στη στήλη του nypost.com.

Αλλά το δράμα της δεν σταματά εδω. «Όλοι στην οικογένειά του, ζήτησαν ένα μέρος από τις στάχτες του. Αρνούμαι να τις μοιραστώ γιατί ήθελε να ταφεί μαζί μου και θέλω να τηρήσω τις επιθυμίες του. Η πλευρά της οικογένειάς του επικοινωνεί μαζί μου μόνο όταν τους συμφέρει.

Για σχεδόν ένα χρόνο, φρόντιζα τον πεθερό μου, ο οποίος πάσχει από άνοια, χωρίς να με βοηθάει κανένα από τα επτά αδέρφια του άντρα μου. Έκτοτε έχω κόψει τους δεσμούς μου με όλους αυτούς. Είναι τοξικοί και ξέρω γιατί ο σύζυγός μου με κράτησε μακριά τους.

Θα πρέπει να αισθάνομαι ένοχη που δεν μοιράστηκα τη σορό του ή να αισθάνομαι καλά που έκανα πράξη την τελευταία του επιθυμία; Η οικογένεια λέει ότι θα έπρεπε να μείνουμε «ενωμένοι», αλλά δεν είχα καν γνωρίσει κάποιους από αυτούς μέχρι να πεθάνει. Νομίζουν ότι θα έπρεπε να είμαστε οικογένεια αφού ήταν αδελφός τους. Διαφωνώ».

Τι απαντά η Abby;

Η Abigail Van Buren, η οποία υπογράφει τη στήλη «Dear Abby» στη New York Post και δίνει συμβουλές στους αναγνώστες, απαντά στη γυναίκα:

«Δεχθείτε τα συλλυπητήριά μου για την απώλεια του συζύγου σας. Η ώρα που όλοι σας θα έπρεπε να είχατε «γίνει οικογένεια» ήταν πολύ πριν από το θάνατό του. Η αδελφή του φαίνεται να έχει ψυχικά προβλήματα, οπότε το να δυσανασχετείτε μαζί της για την ενδυμασία της ίδιας και των θυγατέρων της στην κηδεία, είναι σπατάλη της ενέργειάς σας.

Ως χήρα, τα λείψανα του συζύγου σας, ανήκουν αποκλειστικά σε εσάς και έχετε το νομικό δικαίωμα να εκτελέσετε τις επιθυμίες του. Ωστόσο, αν οι συγγενείς του είναι τόσο τοξικοί όσο περιγράφετε, ίσως χρειαστείτε τη βοήθεια δικηγόρου, για να επιβάλλετε τις επιθυμίες του».