Μία ανατριχιαστική κλήση στην Άμεση Δράση που έδωσε στη δημοσιότητα η εισαγγελία της κομητείας Κλέρμοντ στο Οχάιο «αποτυπώνει» την απόλυτη φρίκη που εκτυλίχθησε στο σπίτι του 32χρονου Τσαντ Ντόερμαν πριν από μία εβδομάδα, όταν πυροβόλησε εν ψυχρώ τους τρεις μικρούς γιους του, ηλικίας 7, 4 και 3 ετών και τραυμάτισε τη σύζυγό του, στην προσπάθειά της να σώσει τα παιδιά της.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο, μια γειτόνισσα ακούγεται να λέει στην τηλεφωνήτρια της Άμεσης Δράσης ότι είδε ένα ξανθό κορίτσι να τρέχει στον δρόμο φωνάζοντας «ο πατριός μου σκοτώνει τους πάντες στο σπίτι», μεταδίδει η Daily Mail. Η γυναίκα που τηλεφώνησε είπε πως προσφέρθηκε να πάρει το κορίτσι στο αυτοκίνητό της, αλλά η έφηβη αρνήθηκε, λέγοντάς της ότι «δεν μπορούσε να αφήσει την οικογένειά της» και συνέχισε να τρέχει προς ένα πυροσβεστικό σταθμό. Η εισαγγελία της κομητείας Clermont είπε στην DailyMai ότι δεν δημοσιοποιεί το όνομα του κοριτσιού.

Ο Ντόερμαν, ο οποίος πιστεύεται ότι σχεδίαζε τις δολοφονίες για τουλάχιστον τρεις μήνες, έχει συλληφθεί και κατηγορείται για δολοφονία. Καταδικάστηκε την Παρασκευή και τώρα κρατείται με εγγύηση 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Εισαγγελέας του Δημοτικού Δικαστηρίου της κομητείας Clermont, David Gast, είπε κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του Doerman την Παρασκευή, ότι ένα από τα αγόρια προσπάθησε να φύγει σε ένα κοντινό χωράφι αλλά ο Doerman «κυνήγησε» τον γιο του και τον έφερε πίσω στο σπίτι τους πριν τον σκοτώσει. Ο Εισαγγελέας είπε για το φρικαλέο έγκλημα πως είναι το χειρότερο που είχε δει ποτέ και ότι ο Ντόερμαν ομολόγησε ότι σχεδίαζε τους φόνους, μήνες νωρίτερα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, υπήρξε μία ακόμη κλήση στην Άμεση Δράση. Αυτήν την πραγματοποίησε η 34χρονη μητέρα των αγοριών, που τραυματίστηκε στο χέρι προσπαθώντας να αρπάξει την καραμπίνα από τον σύζυγό της, και είπε στην τηλεφωνήτρια ότι «τα μωρά της έχουν πυροβοληθεί».

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη σύλληψή του 32χρονου, εμφανίζεται να κάθεται ήρεμος με το όπλο δίπλα του στα σκαλιά του σπιτιού. Οι αστυνομικοί τον ακινητοποιούν ενώ τα σκυλιά του γαβγίζουν δυνατά. Στο πίσω μέρος ακούγεται μια γυναίκα να κλαίει και να φωνάζει, η οποία είναι μάλλον η μητέρα των – νεκρών πια – αγοριών.

Κάποια στιγμή και ενώ είναι μπρούμυτα στο έδαφος φορώντας χειροπέδες, ο Ντόερμαν ακούγεται να ζητά από τους αστυνομικούς να γυρίσει ανάσκελα, διαβεβαιώνοντάς τους ότι «δεν θα βλάψει κανέναν» και ότι είναι ήρεμος. Λίγο αργότερα ακούγεται να δίνει στους αστυνομικούς συμβουλές για να μην τους δαγκώσουν τα σκυλιά του και στη συνέχεια, καθ’ οδόν προς το περιπολικό, τους ζητά να βγάλουν το πορτοφόλι από την πίσω τσέπη του και να του το δώσουν. «Βούλωσέ το. Έχεις το δικαίωμα να μη μιλήσεις. Χρησιμοποίησέ το», ήταν η απάντηση του αστυνομικού.