Ένας κορυφαίος σεφ «απαγόρευσε» την είσοδο των vegans στο εστιατόριό του κι όλα ξεκίνησαν από μια διαμάχη για ένα γεύμα. Ο σεφ Τζον Μάουντεν έγραψε την Τρίτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι άνθρωποι που δεν τρώνε κρέας και άλλα ζωικά προϊόντα δεν θα εξυπηρετούνται στο εστιατόριό του Fyre στο Κόνολι στο βόρειο τμήμα του Περθ.

«Δυστυχώς, όλοι οι vegans απαγορεύεται πλέον να εισέλθουν στο Fyre (για λόγους ψυχικής υγείας)», ανέφερε. «Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας».

Η απαγόρευση φέρεται να ήρθε μετά από έναν καυγά με πελάτη για τις vegan επιλογές στο εστιατόριο, με τον Μάουντεν να εξοργίζεται και να φτάνει στο σημείο να ρίξει πόρτα. «Γ… τους χορτοφάγους σοβαρά… τελείωσα. Στο τέλος της ημέρας, δεν είναι αυτό που θέλω να κάνω, μπορούν να πάνε να γ…», είπε.

Ο διάσημος σεφ δήλωσε ότι η διαφωνία ξεκίνησε όταν μια νεαρή γυναίκα επικοινώνησε πριν επισκεφθεί το εστιατόριο για να ρωτήσει για vegan επιλογές. «Ήταν η μόνη μου έλλειψη… Είπα ότι θα την εξυπηρετούσα, είπα ότι έχουμε νιόκι, λαχανικά… και αυτό ήταν όλο», δήλωσε στην εφημερίδα The West Australian.

Ωστόσο, ο σεφ είπε ότι «δυστυχώς είχε ξεχάσει» το αίτημα της νεαρής γυναίκας μέχρι να φτάσει η κράτησή της, λέγοντας ότι είχε να εξυπηρετήσει ένα «ιδιωτικό πάρτι» εκείνο το βράδυ.

Η νεαρή γυναίκα παραπονέθηκε στη συνέχεια στον βοηθό σεφ και στον ίδιο την επόμενη ημέρα για την έλλειψη vegan επιλογών.

«Η μόνη μου επιλογή ήταν το πιάτο λαχανικών… ήταν εντάξει αλλά όχι τόσο χορταστικό… και σοκαρίστηκα όταν είδα ότι κόστιζε 32 δολάρια», έγραψε στο παράπονο που έστειλε η γυναίκα. «Νομίζω ότι είναι απίστευτα σημαντικό στις μέρες μας τα εστιατόρια να μπορούν να εξυπηρετήσουν όλους και το να μην μπορείς να έχεις πραγματικά χροτοφαγικά γεύματα δείχνει τις ελλείψεις σου ως σεφ».

«Ελπίζω να δω κάποιες βελτιώσεις στο μενού σας, καθώς ζω στο Κόνολι για αρκετό καιρό και έχω δει πολλά εστιατόρια να έρχονται και να φεύγουν από αυτό το κτίριο και κανένα από αυτά δεν έμεινε. Αν δεν συμβαδίζετε με την εποχή, δεν έχω εμπιστοσύνη ότι το εστιατόριό σας θα είναι αυτό που θα τα καταφέρει».

Ο σεφ αντεπιτέθηκε στη γυναίκα προτού αποφασίσει την απαγόρευση. «Ευχαριστώ για την αρνητική σας κριτική… παρακαλώ μη διστάσετε να μοιραστείτε τη σκ… εμπειρία σας και ανυπομονώ να μην σας ξαναδώ», ανέφερε στο μήνυμα.

«Πόσο παιδαριώδες. Εσύ και όλοι οι vegan φίλοι σου μπορείτε να πάτε να απολαύσετε τα πιάτα σας σε άλλο χώρο. Σας απαγορεύεται πλέον η είσοδος».

Ο σεφ είπε ότι ένα μέρος του παραπόνου της ήταν δικαιολογημένο, αλλά η γυναίκα το παρατράβηξε. «Κοιτάξτε, είπα ότι θα την εξυπηρετούσα, και δεν το έκανα… αλλά έκανε το παράπονο προσωπικό».

Το αποτέλεσμα όλου αυτού ήταν το Fyre να λαμβάνει κριτικές ενός αστεριού, κάτι που, όπως είπε ο Mountain, «βλάπτει πραγματικά την επιχείρηση». Ο Mountain έχει επίσης λάβει μεγάλη υποστήριξη από τους κρεατοφάγους, με πολλούς που δεν έχουν επισκεφθεί το εστιατόριο να του απονέμουν πέντε αστέρια.