Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη παραμένει τελικά στη φυλακή σύμφωνα με την απόφαση της αλβανικής δικαιοσύνης και ο αδερφός του τόνισε ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Συγκεκριμένα, ο αδερφός του Μπελέρη, Λεονάρδος, μίλησε στον δημοσιογράφο Χρήστο Μαζανίτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τόνισε πως «υπήρχε το ενδεχόμενο και ο κίνδυνος αυτός να παραμείνει προφυλακιστέος».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ακόμα μία ευκαιρία να γίνει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο και αυτό θα εκδικαστεί μέσα στον ερχόμενο μήνα, δηλαδή σε 20 με 30 μέρες», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα αλλάξει κάτι. Δεν είναι ότι έχουν προστεθεί καινούργια στοιχεία και με βάση τα καινούργια στοιχεία κρίθηκε η παράταση της προφυλάκισης του», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται, πως ο νέος εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντης Μπελέρης και ο Παντελής Κοκαβέσης παραμένουν στη φυλακή, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) της Αλβανίας.

Η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Αταλάντα Ζεκίρι, αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες στους δύο άνδρες. Ο δύο προφυλακισθέντες δεν παρέστησαν στην εκδίκαση της υπόθεσής τους κατά την οποία η υπεράσπιση ζήτησε την αποφυλάκισή τους επικαλούμενη, εκτός των άλλων και λόγους υγείας.