Ένας αγαπημένος κύκνος των κατοίκων της Νέας Υόρκης βρήκε τραγικό θάνατο, όταν τρεις έφηβοι τον σκότωσαν και τον μαγείρεψαν για δείπνο. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι τρεις δολοφόνοι απήγαγαν τα τέσσερα μωρά της μητέρας – κύκνου από μια προστατευόμενη τοπική λίμνη.

Ο κύκνος, που είχε το όνομα Faye, φέρεται να μετατράπηκε σε δείπνο από τους νεαρούς. Το πτηνό βρισκόταν σε μια λίμνη του χωριού Manlius, λίγο πιο έξω από τη Νέα Υόρκη, 4.600 κατοίκων στα προάστια. Στη λίμνη φιλοξενούνται γενιές κύκνων που ανήκουν σε αυτό από το 1905.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν την Τετάρτη ότι οι τρεις έφηβοι φίλοι, ηλικίας 16, 17 και 18 ετών, νόμιζαν ότι η Faye ήταν πάπια, πριν τη σφάξουν για το γεύμα τους. «Δεν ήξεραν ότι ήταν κύκνος και δεν ήξεραν ότι δεν ήταν άγριο ζώο, ότι στην πραγματικότητα ανήκε στο χωριό Manlius», δήλωσε ο αρχιφύλακας της αστυνομίας του Manlius, Ken Hatter.

Και οι τρεις ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως Eman Hussan, κατηγορήθηκαν για κακούργημα μεγάλης κλοπής και εγκληματικής βλάβης, καθώς και για πλημμέλημα συνωμοσίας και εγκληματικής καταπάτησης, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το nypost.com.

Οι ύποπτοι προσπαθούσαν να πάνε για «κυνήγι», όταν πήδηξαν τον φράχτη που περιβάλλει τη λίμνη Manlius Swan Pond μεταξύ των μεσάνυχτων και των 3 π.μ. της Δευτέρας και σκότωσαν τη Faye, ενώ αυτή βρισκόταν στη φωλιά της. Αφού σκότωσαν τη Faye, οι νεαροί πήραν το άψυχο σώμα της σε ένα από τα σπίτια τους, όπου το μαγείρεψαν και το έφαγαν. Οι ίδιοι δεν σταμάτησαν εκεί. Στη συνέχεια, άρπαξαν τα τέσσερα μωρά της Faye, προκειμένου να τα κρατήσουν ως κατοικίδια.

What a sweet and a very sad tribute to Manlius’s beloved swans. Mama Fay was killed and eaten for the Memorial Day and…

Posted by Elena Nezhdanova on Wednesday, May 31, 2023

Ο δήμαρχος του Manlius, Paul Whorrall, δήλωσε ότι και τα τέσσερα κυκνάκια της Faye, ηλικίας περίπου 4 εβδομάδων, βρίσκονται τώρα υπό τη φροντίδα ενός βιολόγου, που φροντίζει για την υγεία των κύκνων της πόλης. Ο σύντροφος της Faye και πατέρας των μικρών πτηνών, ο Manny, δεν έπαθε τίποτα από την επίθεση. Κάτοικοι τον είδαν την Τρίτη να κολυμπά μόνος του στη λίμνη. Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι κύκνοι είναι ζώα που ζευγαρώνουν μια φορά στη ζωή τους.