Η Μάρα Γουίλσον εδραιώθηκε ως μία από τις κορυφαίες παιδικές σταρ της δεκαετίας του 1990 με ρόλους σε ταινίες όπως το «Matilda» και «Mrs. Doubtfire» – αλλά δεν νοσταλγεί με αγάπη εκείνη την περίοδο της ζωής της. Η Γουίλσον, που σήμερα είναι 35 ετών, μίλησε ανοιχτά για το ότι ένιωθε πως είχε σεξουαλικοποιηθεί, ως ένα μικρό παιδί που μεγάλωνε στην κινηματογραφική βιομηχανία.

«Δεν νομίζω ότι μπορείς να γίνεις παιδική σταρ χωρίς να υπάρχει κάποιου είδους ζημιά», δήλωσε η Γουίλσον, σύμφωνα με το nypost.com. «Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο πολύ σε επιβαρύνει το να μιλάς συνεχώς στον Τύπο ως παιδί». Στη συνέχεια, η «Matilda» θυμήθηκε ότι ξεκίνησε να παίζει σε ταινίες από τα 6 της χρόνια, και μέχρι τα 7 η φήμη της εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Σημείωσε ότι τα μέσα ενημέρωσης άρχισαν να της κάνουν ερωτήσεις στα πρώτα της χρόνια αν ήξερε τα «γαλλικά φιλιά» και ποιον ηθοποιό θεωρούσε σέξι. «Είχα ανθρώπους που μου έστελναν ακατάλληλες επιστολές και δημοσίευαν πράγματα για μένα στο διαδίκτυο», είπε. «Έκανα το λάθος να γκουγκλάρω τον εαυτό μου όταν ήμουν 12 ετών και είδα πράγματα που δεν μπορώ να ξεχάσω». Μάλιστα, η ίδια αποκάλυψε πως βρήκε φωτογραφίες με το πρόσωπό της φωτοσοπαρισμένο πάνω σε σώματα ενήλικων γυναικών, οι οποίες κυκλοφορούσαν σε ιστοσελίδες πορνό.

Παρά τις άσχημες εμπειρίες της, η γεννημένη στην Καλιφόρνια αποκάλυψε ότι το Χόλιγουντ δεν την «κατέστρεψε», λέγοντας ότι «ένιωθε πάντα ασφαλής στα κινηματογραφικά πλατό». «Υπήρχαν σίγουρα κάποια περίεργα πράγματα που συνέβαιναν κατά καιρούς – ενήλικες που έλεγαν βρώμικα αστεία ή παρενοχλούσαν σεξουαλικά ανθρώπους μπροστά μου», πρόσθεσε.

«Άνθρωποι που έκαναν πράγματα όπως το να με ρωτήσουν αν ήταν εντάξει αν δούλευα υπερωρίες, αντί να ρωτήσουν τους γονείς μου, αλλά ποτέ δεν ένιωσα ανασφαλής. Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δούλεψα με πολλούς πραγματικά υπέροχους σκηνοθέτες, οι οποίοι είχαν συνηθίσει να εργάζονται με παιδιά».

Η καριέρα της τώρα

Η σταρ της ταινίας «Matilda» είχε αυτή την «ιδέα του Χόλιγουντ» χαραγμένη στο μυαλό της, ότι αν δεν είναι πια αυτό το αξιολάτρευτο, γλυκό παιδί, τότε «”δεν είσαι όμορφη και είσαι άχρηστη“. Το ότι μεγάλωνα, το συνέδεσα άμεσα με το τέλος της καριέρας μου», είπε ο Wilson.

Η Γουίλσον έκανε μια παύση από την υποκριτική το 2000, ωστόσο, λίγο πριν κάνει ένα διάλειμμα από τον κινηματογράφο, έχασε σε μια από τις τελευταίες οντισιόν της από την Κρίστεν Στιούαρτ.

Αυτή η κίνηση πλήγωσε την αυτοεκτίμηση της Wilson, με την ίδια να λέει στον εαυτό της: «Σκέφτεσαι: “Είμαι άσχημη, είμαι χοντρή”. Έγινα πολύ πιο επιφυλακτική, πιο αγχωμένη και καταθλιπτική και κυνική, και όταν είσαι έτσι, είναι πολύ δύσκολο να πάρεις έναν ρόλο, γιατί σε μια οντισιόν πρέπει να είσαι ανοιχτή και ειλικρινής. Αυτό με επηρέασε πολύ», παραδέχτηκε η ίδια.