Ο αντικαπνιστικός νόμος στη Βρετανία, φαίνεται πως ίσως πάει ένα βήμα πιο πέρα. Τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα πιο αυστηρά για τους καπνιστές, καθώς το κόμμα των Εργατικών αναφέρει πως σκέφτεται να απαγορεύσει την πώληση τσιγάρων. Αυτές οι εξαγγελίες έχουν χωρίσει τους Βρετανούς σε δύο στρατόπεδα, ενώ ο παρουσιαστής του talk show GB News, Mark Dolan, στράφηκε ξεκάθαρα κατά της απόφασης αυτής.

Μάλιστα, σύμφωνα με το thepoke.co.uk, ο υπουργό Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Wes Streeting, δήλωσε πως το Εργατικό κόμμα θα σκεφτεί τρόπους αντιμετώπισης του καπνίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της πώλησης τσιγάρων συνολικά. «Θα προβούμε σε διαβούλευση για μια ολόκληρη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του καπνίσματος σε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο ίδιος.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, «η κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε πορεία επίτευξης του στόχου της για το 2030 και ένα από τα πράγματα που συστήθηκε στην κυβέρνηση σε μια από τις δικές της αναθεωρήσεις, ήταν η σταδιακή κατάργηση της πώλησης τσιγάρων συνολικά με την πάροδο του χρόνου». «Θα προβούμε σε διαβουλεύσεις σχετικά με αυτό και με μια σειρά άλλων μέτρων».

Ο Mark Dolan του GB News, όντας πολύ δυσαρεστημένος με αυτές τις εξαγγελίες, έκανε τη δική του διαμαρτυρία. Μάλιστα, παρόλο που είναι «δηλωμένος μη καπνιστής», ο ίδιος άναψε στον αέρα της εκπομπής του ένα τσιγάρο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή πρόκειται για μια «παραβίαση των δικαιωμάτων στην ελευθερία».

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο ίδιος γράφει:

«Δεσμεύομαι να σταματήσω αυτή τη βρώμικη συνήθεια. Μόνο και μόνο για να τους ενοχλήσω. Συλλάβετε με! Στην πραγματικότητα, γιατί να μην το δοκιμάσω τώρα. Θυμηθείτε τα λόγια μου, με μια κυβέρνηση Εργατικών, οι ελευθερίες μας θα γίνουν καπνός».