Την απίστευτη αύξηση ύψους 45% για 700.000 εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. «Αυξάνουμε τον μισθό κατά 45% για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, ενώ ο κατώτατος μισθός ορίζεται στις 15.000 λίρες (768 δολάρια). Αυξάνουμε την πληρωμή των υπερωριών κατά 70%, ενώ αυξάνονται και επιδόματα σε συνταξιούχους και θύματα τρομοκρατίας. Η βραδινή εργασία θα πληρώνεται 8% περισσότερο».

«Με το πρωτόκολλο αυτό, καθορίζουμε το πλαίσιο πληρωμών για περίπου 700.000 εργαζόμενους το 2023-2024» ανέφερε ο Ερντογάν ο οποίος δεσμεύτηκε πως η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να δουλεύει για την αύξηση των μισθών και των συντάξεων. Ο ίδιος σημείωσε πως οι πολίτες δεν θα αφεθούν να «ισοπεδωθούν» από τον πληθωρισμό.

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως η χώρα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατευτεί από την παγκόσμια κρίση που έφερε ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος. «Προτεραιότητά μας ήταν πάντα να προστατέψουμε τους εργαζόμενους την ώρα που η οικονομία μας στοχοποιείται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.