Ένα βίντεο που σοκάρει τους θεατές κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες, καθώς δείχνει τη στιγμή που ένας μαθητής έβγαλε μαχαίρι και μαχαίρωσε έναν από τους συμμαθητές του, καθώς εκείνος περνούσε από δίπλα του.

Τα πλάνα δείχνουν έναν μαθητή με λευκό φούτερ να περνάει δίπλα από έναν συμμαθητή του, ο οποίος φορούσε μαύρη κουκούλα. Ο δεύτερος περίμενε στον τοίχο σε έναν κοινόχρηστο χώρο του γυμνασίου Mifflin στο Οχάιο, γύρω στην ώρα που τα παιδιά σχολούσαν.

Όταν ο ανυποψίαστος μαθητής με το λευκό φούτερ πλησίασε τον άλλο μαθητή, ο έφηβος με τη μαύρη κουκούλα φαίνεται να βγάζει ένα μαχαίρι, που το είχε κρυμμένο πίσω από τη μέση του και να μαχαιρώνει τον συμμαθητή του. Το θύμα προσπάθησε αμέσως να τρέξει μακριά, αλλά ο δράστης τον κυνήγησε σε μια προσπάθεια να τον μαχαιρώσει ξανά.

Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο, το θύμα είχε πολλαπλές μαχαιριές, ενώ του παρασχέθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες από τη νοσοκόμα του σχολείου. Ο δράστης με το μαχαίρι – ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί – κατηγορήθηκε για κακουργηματική επίθεση, σύμφωνα με την αστυνομία του Κολόμπους, και οδηγήθηκε στα κρατητήρια ανηλίκων της κομητείας Φράνκλιν.

Η βία είναι σε έξαρση στην πολιτεία του Οχάιο

Παραμένει ασαφές πώς ο μαθητής έφερε λαθραία το μαχαίρι στο σχολείο, καθώς η σχολική περιφέρεια της πόλης είχε ήδη επενδύσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια για την εγκατάσταση 20 προηγμένων συστημάτων ανίχνευσης όπλων στα 17 γυμνάσια της.

Τώρα, η περιφέρεια, η οποία δε διαθέτει σχολικούς φύλακες μέσα σε κάθε εγκατάσταση, δήλωσε ότι θα αρχίσει να διενεργεί πρόσθετους τυχαίους ελέγχους στις τσάντες των μαθητών πριν από το σχολείο.

Το μαχαίρωμα σημειώθηκε εν μέσω της έξαρσης της βίας στη σχολική περιφέρεια. Μόνο τους τρεις πρώτους μήνες της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με την dailymail.co.uk, σημειώθηκαν 5.202 καυγάδες, επιθέσεις, σεξουαλικά αδικήματα, όπλα που μεταφέρθηκαν στο σχολείο ή άλλα «σοβαρά περιστατικά».