Ο ιδρυτής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν άσκησε δριμεία κριτική στη ρωσική άμυνα για το γεγονός ότι ουκρανικά drones εισήλθαν στη Ρωσία με στόχο να «δολοφονήσουν τον Πούτιν» και τόνισε πως η απειλή με πυρηνικά όπλα, δεν είναι η σωστή προσέγγιση του ζητήματος.

Όπως ανέφερε το newsweek.com, ο Πριγκόζιν έκανε ανάρτηση στο Telegram, όπου σημείωσε πως «μοιάζουμε με κλόουν όταν απειλούμε με πυρηνική βόμβα για παιδικό drone».

«Ως άνθρωπος με ριζοσπαστική σκέψη, μπορώ να πω ότι, φυσικά, αποκλείεται η χρήση πυρηνικών όπλων ως απάντηση σε drone», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, ανέφερε πως «είναι απαραίτητο, πρώτα απ’ όλα, ο υπεύθυνος για την αντιμετώπιση των drones να καταλάβει πώς μπόρεσε να συμβεί αυτό, κατ’ αρχήν, και στη συνέχεια να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να γίνουμε ηγέτιδα δύναμη στον τομέα της ανάπτυξης τεχνολογίας UAV και να απαντούμε ακριβώς με ίδια drones».

Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ

Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση, όπως τη χαρακτήρισε, με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) εναντίον του Κρεμλίνου να στόχο τη δολοφονία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διατύπωσε τον ισχυρισμό αυτό σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, λέγοντας ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να έχει υπόψιν της πως η Ρωσία γνωρίζει ότι εκείνη επιλέγει τους στόχους και ότι η Ουκρανία απλά θέτει σε εφαρμογή τα αμερικανικά σχέδια. Δεν έδωσε στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό περί αμερικανικής ανάμιξης.

Η Ουκρανία έχει αρνηθεί κάθε ανάμιξη στο περιστατικό που συνέβη νωρίς χθες, όπου σε βίντεο φαίνονται δύο ιπτάμενα αντικείμενα να πλησιάζουν το Κρεμλίνο και το ένα εξ αυτών να εκρύγνυται με μια δυνατή λάμψη.