Οι αποβολές είναι ένα φαινόμενο, το οποίο βιώνουν πολλές γυναίκες, δυστυχώς. Αν και η αποβολή έχει φτάσει να θεωρείται συχνή, καθώς, σύμφωνα με μια έρευνα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, 1 στις 100 γυναίκες έχουν αποβάλλει, η απώλεια ενός μωρού εξακολουθεί να αποτελεί σε μεγάλο βαθμό θέμα ταμπού σε όλο τον κόσμο, αφήνοντας πολλά ζευγάρια να αισθάνονται μόνα στον πόνο τους.

Το ανδρόγυνο Ryan και Rosie Willday καταλαβαίνει πόσο τραυματικό και καταστροφικό μπορεί να είναι, έχοντας αποβάλει έξι μωρά σε διάστημα μόλις τεσσάρων ετών. Ο Ryan «είδε τη Rosie να τρέμει από τον πόνο και την αιμορραγία» ξανά και ξανά. Τώρα, θέλει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με τις επαναλαμβανόμενες αποβολές για να βοηθήσει να σπάσει το στίγμα.

Ο Ryan, 29 ετών, και η Rosie, 28 ετών, ήταν μαζί έξι χρόνια, όταν αποφάσισαν να ξεκινήσουν τις προσπάθειες για ένα μωρό περίπου την ίδια περίοδο με τον γάμο τους, τον Οκτώβριο του 2019. «Ήταν καταπληκτικό που έμεινα έγκυος τόσο γρήγορα. Το μάθαμε ενώ πετούσαμε για την Τενερίφη για τον μήνα του μέλιτος», δήλωσε ο Ryan στη Mirror.

«Αλλά στα μισά του ταξιδιού, η Rosie είχε μια αιμορραγία και άρχισε να αισθάνεται πόνο. Πανικοβληθήκαμε και πήγαμε σε ένα τοπικό νοσοκομείο, αλλά δεν είχαν γυναικολόγο. Στο αεροπλάνο της επιστροφής, η αιμορραγία της Rosie εντάθηκε. Στο Νοσοκομείο του Leicester, λάβαμε τα άσχημα νέα ότι το μωρό δε ζούσε πια». Το ζευγάρι ήταν «απολύτως απογοητευμένο», αλλά τους είπαν να προσπαθήσουν ξανά σε δύο μήνες.

Τον Ιανουάριο του 2020, συνέλαβαν ξανά και βρέθηκαν στην ίδια κατάσταση, όταν η Rosie υπέστη αιμορραγία και αποβολή στις έξι εβδομάδες. «Σε εκείνο το σημείο, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ‘’γιατί;’’ και το χειρότερο σενάριο», δήλωσε ο Ryan.

Ο Ryan, ο οποίος εργάζεται στα ιατρικά αρχεία στο Royal Leicester Infirmary, ήταν ευγνώμων όταν τον είδε ένας ειδικός γιατρός. Τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους ήταν όλα θετικά. «Ήταν καλά νέα αλλά και κακά νέα, γιατί θέλαμε να βρούμε κάτι να διορθώσουμε», παραδέχτηκε ο Ryan.

Οι γιατροί είπαν στη Rosie, η οποία έχει μικροσκοπικό σώμα και γρήγορο μεταβολισμό, να πάρει βάρος και έτσι πέρασε τον επόμενο χρόνο για να φτάσει από τα 48 κιλά στα 52 κιλά. «Τον Δεκέμβριο του 2020, έμεινε ξανά έγκυος πολύ γρήγορα. Πάντα θεωρούσαμε τους εαυτούς μας τυχερούς που συλλάβαμε, αλλά φαίνεται ότι δεν μπορούμε να κρατήσουμε τις εγκυμοσύνες», δήλωσε ο Ryan. «Κάναμε την πρώτη μας σάρωση εννέα εβδομάδων και είδαμε το μωρό μας, αλλά δεν υπήρχε καρδιακός παλμός. Αυτό μας πόνεσε πολύ».

Το καλοκαίρι του 2021, ο Ryan και η Rosie αποφάσισαν να προσπαθήσουν για τέταρτη φορά και συνέλαβαν σε μόλις δύο μήνες, αλλά μετά από έξι εβδομάδες είχαν πάλι αποβολή. «Κάναμε ό,τι μας συνέστησαν. Ένιωθα ότι οι πόροι μας είχαν εξαντληθεί και τα πράγματα εξακολουθούσαν να μη λειτουργούν. Δεν είχαμε πραγματικές απαντήσεις», εξήγησε ο Ράιαν.

Η Rosie στάλθηκε για βιοψία και βρέθηκε θετική για ενδομητρίτιδα. «Αυτή τη φορά, χρειάστηκαν τρεις μήνες για να μείνουμε έγκυοι, κάτι που ήταν μεγάλο χρονικό διάστημα για εμάς και μας έκανε να αισθανθούμε αρκετά θετικά», εξήγησε ο Ryan. «Κάναμε μια πρώιμη σάρωση στις πέντε εβδομάδες τον Νοέμβριο και μας γύρισαν την οθόνη για πρώτη φορά – δεν το είχαν ξανακάνει ποτέ στο παρελθόν».

«Τότε μας είπαν ότι ήταν δίδυμα από φυσική σύλληψη. Ήταν τα πιο τρελά και εκπληκτικά νέα, όλη η οικογένεια ήταν σε δυσπιστία». Δυστυχώς, ένα μήνα αργότερα, το ζευγάρι έμαθε ότι η καρδιά του ενός από τα δίδυμα είχε σταματήσει να χτυπά και λίγες εβδομάδες μετά, το δεύτερο δίδυμο πέθανε με καταστροφικό τρόπο. «Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να βλέπουμε τη Rosie να τρέμει από τον πόνο και να μην μπορούμε καν να την αγγίξουμε γιατί πονάει», είπε ο Ryan.

«Αισθάνομαι αβοήθητος κάθε φορά και θέλω απλώς να την τυλίξω και να την κάνω να νιώσει καλύτερα. Είναι μακράν το χειρότερο κομμάτι σε όλο αυτό. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να χαϊδέψω τα μαλλιά της».