Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις κάμερες των αστυνομικών δείχνει τη στιγμή που έρχονται αντιμέτωποι με τον δράστη του αιματηρού περιστατικού στην Old National Bank του Λούιβιλ, στο Κεντάκι των ΗΠΑ. Η αρχηγός της αστυνομικής διεύθυνσης του Λούιβιλ ανακοίνωσε πως ο δράστης ήταν ο 25χρονος Κόνορ Στέρτζον, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από πυροβολισμό, χωρίς να διευκρινίσει αν ο ίδιος έβαλε τέλος στη ζωή του ή αν σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών.

O Στέρτζον, οπλισμένος με τυφέκιο εφόδου, μετέδιδε απευθείας εικόνες στο διαδίκτυο την ώρα που άρχισε να πυροβολεί μέσα στην τράπεζα όπου εργαζόταν, σκορπώντας τον θάνατο.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν από τα πυρά του 23χρονου. Το κίνητρο του δράστη παραμένει αδιευκρίνιστο, αλλά – σύμφωνα με το CNN – ο Κόνορ Στέρτζον είχε μόλις ενημερωθεί ότι θα απολυόταν και είχε αφήσει ένα γράμμα στο οποίο ανέφερε πως σκόπευε να διαπράξει ένοπλη επίθεση.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στην τράπεζα λίγα λεπτά αφότου το τηλεφωνικό κέντρο δέχθηκε τις πρώτες κλήσεις για πυροβολισμούς, γύρω στις 08:30 (τοπική ώρα, 15:30 ώρα Ελλάδος). Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον του δράστη για να τον εξουδετερώσουν.