Μια νεαρή γυναίκα υποβλήθηκε σε αντικατάσταση σαγονιού, μια επέμβαση αξίας 200.000 δολαρίων, αφού δέχτηκε bullying επειδή «έμοιαζε με σκίουρο». Η 22χρρονη Izzy Sehon υποβλήθηκε στη χειρουργική επέμβαση διάρκειας 12,5 ωρών στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai στο Μπέβερλι Χιλς τον Φεβρουάριο, αφού διαγνώστηκε με ιδιοπαθή κονδυλική απορρόφηση (ICR) – μια σπάνια πάθηση που προκαλεί τη διάσπαση των οστών της γνάθου.

Η κάτοικος του Λος Άντζελες δήλωσε στη Southwest News Service ότι επί καιρό πάλευε να φάει, να αναπνεύσει και να κοιμηθεί λόγω των προβλημάτων της γνάθου της. Είχε επίσης γελοιοποιηθεί για το πηγούνι της, με ένα άτομο να λέει ότι «έμοιαζε με κάποιον που είχε ανατιναχτεί στον πόλεμο».

«Μου έκαναν bullying σε όλη μου τη ζωή», δήλωσε με θλίψη η Sehon. «Δεν καταλάβαινα γιατί οι άνθρωποι δεν ήθελαν να είναι φίλοι μου ή τα αγόρια δεν ήθελαν να βγουν μαζί μου. Συγκρίνανε το πλευρικό μου προφίλ με σκίουρο και με αποκαλούσαν “χωρίς πηγούνι”».

Η Sehon φόρεσε σιδεράκια έξι διαφορετικές φορές κατά τη διάρκεια της εφηβείας της, προτού διαγνωστεί τελικά με ICR το 2020.

Ένας ειδικός ανακάλυψε ότι οι αρθρώσεις TMG – οι δύο αρθρώσεις που συνδέουν την κάτω γνάθο με το κρανίο – ήταν «ανύπαρκτες» και η χειρουργική επέμβαση ήταν η μόνη επιλογή.

Κατά τη μαραθώνια διαδικασία οι χειρουργοί έκοψαν τη γνάθο της Sehon σε τέσσερα σημεία, αφαιρώντας τα υπολείμματα της αρχικής της γνάθου και αντικαθιστώντας τα με προσαρμοσμένα προσθετικά.

«Στην αρχή τρομοκρατήθηκα όταν κοίταξα τον εαυτό μου», δήλωσε η ίδια. «Δεν κοίταξα για πέντε ημέρες και ανάγκασα τον πατέρα μου να βάλει σεντόνια και πετσέτες πάνω από τους καθρέφτες στο νοσοκομείο».

Η επέμβαση είχε επίσης ως αποτέλεσμα να μην μιλάει για μια εβδομάδα. «Δεν μπορούσα να μιλήσω καθόλου», θυμήθηκε η Sehon. «Στη συνέχεια άρχισα να μουρμουρίζω».

Αφού βγήκε από το νοσοκομείο, βρήκε τελικά το κουράγιο να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέφτη – και έμεινε άναυδη από αυτό που είδε.

«Άρχισα να καταρρέω. Σκέφτηκα ότι “δεν ήμουν εγώ αυτή”», θυμήθηκε.

Ωστόσο, σχεδόν δύο μήνες μετά την επέμβαση, το πρήξιμο έχει επιτέλους υποχωρήσει και η Sehon είναι ενθουσιασμένη με την εμφάνισή της. «Αισθάνομαι ευτυχισμένη με το πώς αρχίζει να φαίνεται. Μου αλλάζει τη ζωή».

Η απόφοιτος του κολεγίου μοιράζεται selfies στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν της λείπει πλέον η προσοχή των ανδρών.

@izzysehon

My jaw surgery to replace my joints that dissolved themselves is in three days 🙂 #ICR #jawsurgery

♬ original sound – 👍👍

Πάντως, είναι επιφυλακτική σχετικά με τη νέα προσοχή μετά από χρόνια bullying. «Πού ήσασταν πριν;» είπε για τους νέους θαυμαστές της. «Ξέρω ποιοι είναι οι πραγματικοί μου φίλοι».