Στο Αρχείο βρέθηκαν οι καταγγελίες που έγιναν σε βάρος της Ελληνίδας υφυπουργού του Μακρόν, Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, καθώς γυναίκες την κατήγγειλαν πως τις βίασε, όταν τις εξέτασε ως γυναικολόγος, επάγγελμα που ασκούσε πριν αναλάβει πολιτικά καθήκοντα.

Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε πως αποφάσισε να τις θέσει στο Αρχείο, γιατί κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προέκυψε κανένα αδίκημα κατά, ιατρού και σήμερα υπουργού Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών στην κυβέρνηση της Γαλλίας.

Οι καταγγελίες έγιναν τον Ιούνιο του 2022, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, από τρεις γυναίκες ασθενείς οι οποίες κατηγόρησαν την εξειδικευμένη στην αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης Ζαχαροπούλου πως όταν ασκούσε την ιατρική τις υπέβαλλε χωρίς τη συγκατάθεση τους σε επώδυνες γυναικολογικές εξετάσεις, κατηγορώντας την -με βάση διατάξεις του γαλλικού Δικαίου- για βιασμό.

Γεγονός που μεταξύ άλλων προκάλεσε και την αντίδραση των συναδέλφων γυναικολόγων της Ζαχαροπούλου που θεώρησαν αδόκιμο τον όρο «βιασμός» σε περίπτωση γυναικολογικής εξέτασης.