Ο θάνατος του Curt Cobain συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη παρότι κοντεύουν 30 χρόνια από τη μέρα που ο τραγουδιστής των Nirvana βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του με ένα όπλο δίπλα του.

Παρά το γεγονός ότι η νεκροψία έκανε λόγο για αυτοκτονία, πολλοί θεωρούν ότι δεν ήταν αυτή η αιτία του θανάτου του. Ανάμεσα σε αυτούς και ο συγγραφέας Ίαν Χάλπεριν, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο θάνατος του εμβληματικού τραγουδιστή ήταν δολοφονία.

Την ίδια στιγμή η Sun αναφέρει ότι στο σώμα του Cobain βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης 70% παραπάνω από αυτή που μπορεί να αντέξει ένας ανθρώπινος οργανισμός. Η παραπάνω ποσότητα μπορεί να αφήσει νεκρό έναν άνθρωπο, σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα. Αν ο Cobain είχε καταναλώσει αυτή τη θανατηφόρα δόση, δεν θα μπορούσε, να σηκώσει όπλο και να σημαδεύσει τον κρόταφό του.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω, ο Κομπέιν δολοφονήθηκε. Είχε στον οργανισμό του μία δόση ηρωίνης, 70 φορές μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να αντέξει κανείς. Οι ιατροδικαστές λένε ότι είναι αδύνατον για έναν άνθρωπο να ζήσει για περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο, έχοντας καταναλώσει αυτή την ποσότητα, πόσο μάλλον να σηκώσει ένα κυνηγετικό όπλο και να πυροβολήσει το κεφάλι του», δηλώνει ο Χάλπεριν.

«Είναι επιστημονικά αδύνατον ο Κερτ να αυτοκτόνησε με όπλο, με βάση τα ιατροδικαστικά στοιχεία που έχουν προκύψει. Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ανθρωπότητα, να παίρνει κανείς τόσο μεγάλη δόση ηρωίνης», πρόσθεσε.

«Για να είμαι ξεκάθαρος, η ηρωίνη ήταν 70 φορές περισσότερη από ό,τι μπορούσε να αντέξει ένας κανονικός άνθρωπος, που δεν είχε κάνει χρήση ποτέ πριν και τριπλάσια ποσότητα από αυτή που μπορούσε να αντέξει ο πιο σοβαρός τοξικομανής με μακροχρόνιο πρόβλημα. Δεν υπάρχει προηγούμενο γι’ αυτό. Ο Κερτ είχε σταματήσει τα ναρκωτικά. Επέστρεψε από την απεξάρτηση και ήθελε μια νέα αρχή στη ζωή. Κάποιος τον πυροβόλησε. Πιθανότατα δύο άτομα», καταλήγει ο συγγραφέας.